ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

Με λαμπρότητα ετελέστηκε και στην Κάλυμνο η πανήγυρις του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημων Γερασίμου του εν Κεφαλληνία. Στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Καλύμνου, στο Έφορο, Προστάτη και Πολιουχο του Νησιου, υψώνεται το Ιερό Ναΰδριο του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία.

      

Το εσπέρας της παραμονης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συγχοροστατουντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αλικαρνασσου ετέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό παρουσία του Ιερου Κλήρου της Νήσου και πυκνου εκκλησιάσματος, εκήρυξε τον Θειο Λόγο αναφερόμενος στη ζωή και το έργο του μεγάλου ασκητου, Οσίου Γερασίμου.

Στο τέλος παρετέθηκαν αναψυκτικά και γλυκίσματα στους παρευρισκομένους.

 

 

Το πρωί ετελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου μας, συμπροσευχομένου του Αγίου Αλικαρνασσου και αρκετων προσκυνητων. Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε η λιτάνευση της θαυματουργου Εικόνος του Αγίου καθώς και της παντόφλας Του κι έγινε δέηση, ωμίλησε ο Μητροπολίτης με θέμα «μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι» και ανέπτυξε το θέμα και επρόβαλε την μορφή του Αγίου προς μίμησι.

Στο τέλος, ο π. Κων/νος Σμαλιός, για τον εορτάζοντα υιο του Γεράσιμο, προσέφερε αναψυκτικά και γλυκίσματα και  τον πατροπαράδοτο καφέ.

 

Δ.Γ.Θ.