ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ

 

Την Πέμπτη το απόγευμα, 22-10-2009, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου έγινε η δεύτερη Ιερατική Σύναξη του έτους με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοσυγκελλεύοντα Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικου Θρόνου και Δρ. Θεολογίας π. Ιωάννη Χαλκίτη με θέμα «περί Ιεροσύνης λόγος του Αγίου Ισιδώρου Πηλουσιώτου».

Ο ομιλητής ανέπτυξε με απλό λόγο και σύγχρονο την αξία και τα προσόντα του Ιερέως όπως τα καταγράφει ο Όσιος Πατήρ ημων Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης. Πράγματι, το έργο του Ιερέως είναι υψηλό καθόσον υψηλό είναι το Μυστήριο της Ιερωσύνης, το οποιον έχει Θεία την προέλευσή του, αλλά και η αποστολή του Ιερέως στη σύγχρονη εποχή πρέπει να περιβάλλεται με πίστη, αγάπη, σεβασμό, ειλικρίνεια και προσφορά προς τον άνθρωπο.

 

Στο τέλος της ομιλίας έγινε συζήτησις, όπου πολλοί ιερεις έλαβαν μέρος και με το δικό τους τρόπο ο καθένας αντελήφθει ότι το Μυστήριο της Ιερωσύνης είναι μέγα και υψηλός ο προορισμός του. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσου κ. Εμμανουήλ, εκτός των άλλων, ετόνισε, σύμφωνα με τον Aγιο Πατέρα, ότι η αγάπη «είναι άδειασμα ψυχης προς την εικόνα του Θεου, τον άνθρωπο».

Ο Μητροπολίτης μας έκλεισε την Ιερατική Σύναξη, αφου ευχαρίστησε τον ομιλητή δια την ωφελιμοτάτην παρουσίασή του προς την Ιερά Σύναξη  και τόνισε το μεγαλειο της τέχνης τεχνων και επιστήμης επιστημων, της Ιερωσύνης και ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ιερου Ναου π. Νικόλαο Καζαβούλη και τα μέλη των Κυριων και Δεσποινίδων της Ενορίας δια την αβραμιαια φιλοξενεία τους.

Η Σύναξις άρχισε μετά προσευχης ψάλλοντας τα απολυτίκια της Πεντηκοστης, του Αγίου Ισιδώρου και του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

 

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ

Βίβλος γνώσεως διδασκαλίας, πλούτω πίστεως συντεταγμένη, τω πανάγνω ανεδείχθης εν Πνεύματι, ανακαλύπτων τα θεια τοις χρήζουσι, και την ζωήν θησαυρίζων τοις θέλουσι. Πάτερ όσιε Ισίδωρε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρίσασθαι ημιν το μέγα έλεος.

 

Δ.Γ.Θ.