ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Όπως σε ολόκληρη την Ελλάδα, έτσι και στα νησιά μας εορτάσθηκε με τις ανάλογες τιμές η 28η Οκτωβρίου.

Βάσει του επισήμου προγράμματος του Δήμου Λέρου, την Τρίτη 27.10 έγινε γενικός σημαιοστολισμός και σχετικές ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία, ενώ αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων κατέθεσαν στεφάνια στα κατά τόπους μνημεία και προτομές.

   

Απόδοση τιμών στο μνημείο ηρώων στο Λακκί 

Το πρωί της Τετάρτης 28.10.2009 ετελέσθη Δοξολογία στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Λακκίου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων καθώς και όλων των εκπαιδευτηρίων της νήσου με τις σημαίες.

     

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο ηρώων, έγιναν καταθέσεις στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του 588ΤΕ. Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η εκπαιδευτικός Διονυσία Χριστοδούλου από το Δημ.Σχολείο Αλίντων, ενώ στη συνεχεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

     

Ο χώρος της παρέλασης, στην παραλιακή οδό του λιμένος του Λακκίου, σημαιοστολισμένος, γέμισε ασφυκτικά με κόσμο που προσήλθε για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις, βάσει επισήμου προγράμματος που εξέδωσε ο Δήμος Λέρου.

Αμέσως μετά οι αρχές και πολύς κόσμος παρακολούθησε την παρέλαση των τμημάτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της νήσου σε μία άριστη εμφάνιση.

 

ΣΤΗΝ  ΚΑΛΥΜΝΟ


Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 γιορτάστηκε με Δοξολογία στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, ενώ η βροχή καλά κράταγε, και η παρέλαση έγινε υπό την απειλή της βροχής.

 

     

 

Μετά τη Δοξολογία οι επίσημοι μετέβησαν στο Ηρώο, όπου εψάλη Τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Η παρέλαση άρχισε με ψιλόβροχο, το οποίο όμως σύντομα σταμάτησε και τα παιδιά, καθώς και στρατιωτικό τμήμα του Συντάγματος Καλύμνου, έκαναν την παρέλασή τους χωρίς πρόβλημα.

 

 

     

 

Η παρουσία του κόσμου στην αρχή ήταν πολύ μικρή, αλλά όσο περνούσε η ώρα ο κόσμος πύκνωσε και τα πεζοδρόμια της παραλιακής γέμισαν από κόσμο.