Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΡΟΥ 

Ο Σεβ.Μητροπολίτης μας συνοδευόμενος υπο του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου Στεφάνου Κατέ, και του κ.Γ.Μαρουλάκου, παρέστη στην εκδήλωση των σπουδαστών της Σχολής Νοσοκόμων Λέρου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, προσκληθείς υπό της Διευθύντριας της Σχολής κ.Ειρήνης Γκουγκουλοπούλου.

 

Η όλη οργάνωση της γιορτής έφερε στην μνήμη όλων μας εκείνες τις ημέρες της εξέγερσης των φοιτητών, και συνέχεια με την ιστορική αναδρομή την οποία έκανε η καθηγήτρια της Σχολής κ.Χρυσοβαλάντω Κυπραίου με ομάδα μαθητριών της Β΄ τάξεως, η σκέψη όλων μας έτρεξε ωσάν κινηματογραφική ταινία στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι βιντεοκασέτες και η όλη αναφορά υπενθύμισε σε όλους μας την υποχρέωση που έχουμε να ενθυμούμασθε τις μεγάλες επετείους της πατρίδος μας.

Τον Μητροπολίτη ευχαρίστησε η διευθύντρια της Σχολής για την παρουσία του και ετόνισε την ανάγκη της Εκκλησίας να είναι κοντά στους νέους και νέες. Ο Μητροπολίτης υπεσχέθη στην διευθύντρια ότι ο π.Στέφανος θα ευρίσκεται κοντά στους νέους και στις νέες της Σχολής και θα προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του.

Τέλος ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε την διεύθυνση της Σχολής και ευχήθηκε σε όλους όπως η άνωθεν σοφία ενισχύει τους καθηγητές και μαθητές της σχολής προκειμένου να επιτελέσουν το ιερό καθήκον τους προς τον συνάνθρωπο και ετόνισε ιδιαιτέρως προς τους μαθητές και μαθήτριες ότι η νοσηλευτική σχολή παρέχει τα εφόδια εκείνα ώστε να γίνουν καλοί Σαμαρείτες όπως μας καταγράφει στους αψευδείς λόγους του ο Θεάνθρωπος Ιησούς στην παραβολή του καλού Σαμαρείτη.

 

Διένειμε δε την Καινή Διαθήκη στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες, προσφορά του κ.Γ.Μαρουλάκου και των συνεργατών του εξ’ Αθηνών.

Η διευθύντρια της σχολής ευχαρίστησε για την προσφορά αυτή, ετόνισε την ανάγκη της διαδόσεως του Θείου Λόγου στους νέους και δεξιώθηκε τον Μητροπολίτη και την ακολουθία του με τον πατροπαράδοτο Λέρικο καφέ και τα ωραία σαρακοστιανά γλυκίσματα.

Επιμέλεια: Γ.Ι.Χρυσούλης Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ειρήνη Γκουγκουλοπούλου, Διευθύντρια ΜΤΕΝΣ