ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε και στην Κάλυμνο η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Ο Μητροπολίτης μας εχοροστάτησε στον Εσπερινό των Εισοδίων, το εσπέρας της Παρασκευης 20 Νοεμβρίου 2009, στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιων Καλύμνου και εκήρυξε τον Θειο Λόγο ενώπιον πυκνου εκκλησιάσματος αναφερθείς στο μεγάλο γεγονός της εορτης των Εισοδίων της Θεοτόκου και ότι «η Παναγία σήμερα με την είσοδόν της εις τα Aγια των Αγίων προμηνύει χαρας ευαγγέλια».

 

«Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον, και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις. Εν Ναω του Θεου τρανως η Παρθένος δείκνυται, και τον Χριστον τοις πασι προκαταγγέλλεται. Αυτη και ημεις μεγαλοφώνως βοήσωμεν· Χαιρε της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις».

Μετά το τέλος του Εσπερινου ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ιερου Ναου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την πρόσκληση, το οποιο και εδεξιώθη με τους πατροπαράδοτους λουκουμαδες τον Μητροπολίτη, τους ιερεις και τον λαό.

 

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και προ αυτης κατά το έθος εις τον Όρθρον ο Μητροπολίτης μετά του ιερου Κλήρου έψαλε στο μέσον του Ναου το «Χριστός γενναται δοξάσατε...».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας παρουσία πολυπληθους εκκλησιάσματος ομίλησε και παρουσίασε ως πρότυπο την Παναγία Μητέρα του Κυρίου για την σύγχρονη οικογένεια και ευχήθηκε όπως η Παναγία προστατεύει τους νέους και τις νέες από πάσης εναντίας επιβουλης.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στο Πνευματικό Κέντρο του Ναου δεξιώθηκε τον Μητροπολίτη, τον ιερό Κληρο, τους ιεροψάλτας και τους πιστούς και μοιράστηκε ο Aρτος μαζί με τους λουκουμαδες και τον πατροπαράδοτο καφέ.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσου κ. Εμμανουήλ κατά την εορτή των Εισοδίων εχοροστάτησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας Λιμνιωτίσσης και την πρωία ετέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Στην Κάλυμνο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτηρος Χριστου, βάσει του επισήμου προγράμματος που εκδόθηκε από το Επαρχείο Καλύμνου, τελέστηκε επίσημος Δοξολογία χοροστατουντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αλικαρνασσου κ. Εμμανουήλ.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Συνταγματάρχης εν αποστρατεία κ. Χρηστος Τσένας.

 

Έγινε κατάθεση στεφάνων στο ηρωο και ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικων Φρουρας Καλύμνου, στην οποία παρέστη ο Μητροπολίτης μας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσου κ. Εμμανουήλ, οι αρχές και αρκετοί προσκεκλημένοι.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στον Διοικητή κ. Κωνσταντίνο Χούπη για την εόρτιο ημέρα και ευχήθη όπως οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οι στρατιωτες, οι επιτελουντες προς την Πατρίδα το θεάρεστο έργο τους φυλάσσοντες φυλακάς ημέρας και νυκτός, προστατεύονται από την υπέρμαχον Στρατηγόν, την Υπεραγίαν Θεοτόκον.