ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΡΟΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο Μητροπολίτης μας ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου όπως τιμήση τις εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου μετέβη στη Ρόδο την Πέμπτη 12-11-2009 ταξιδεύοντας με το καταμαράν Δωδεκάνησος της Εταιρείας Σπανου.

Το εσπέρας της Παρασκευης παρέστη στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποιο εχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κω κ. Ναθαναήλ και το Σάββατο προέστη κατά την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποια συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ρόδου Κύριλλος, Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, Κώου Ναθαναήλ, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μπουρουντί & Ρουάντας (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Σάββας και Αλικαρνασσου κ. Εμμανουήλ.

 

Μετά την Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος στην Λιτάνευση της θαυματουργου Εικόνος του Αγίου ως και του Αγίου αυτου Λειψάνου. Η ιερά πομπή κατευθύνθηκε κατά το έθος εις το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου εγένετο δέησις και αρτοκλασία πρό του παρεκκλησίου του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, Πολιούχου Ρόδου.

Κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό και στην Θεία Λειτουργία έψαλλε η πολυπληθείς χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτων Ρόδου υπό την Διεύθυνση του Μουσικοδιδασκάλου και Πρωτοψάλτου του Ιερου Καθεδρικου Ναου του Ευαγγελισμου της Θεοτόκου Ρόδου κ. Μανώλη Θεουλάκη.

Το εσπέρας της Παρασκευης το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερου Ναου Νεοχωρίου Ρόδου παρέθεσε στο Ξενοδοχειο «Μεντιτεράνια» δειπνο προς τιμήν των Αρχιερέων και των λοιπων αρχων και ο Δημος Ροδίων γευμα το Σάββατο στο εστιατόριο «Ελληνικό».

Κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ιερά λιτάνευση παρέστησαν οι βουλευτές του Νομου κ.κ. Δημήτριος Κρεμαστινός, Γεώργιος Νικητιάδης, Νικόλαος Ζωΐδης και Τσαμπίκα Ιατρίδου, ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Ροδίων  κ. Χατζής Χατζηευθυμίου και οι λοιπές πολιτικές, δημοτικές, στρατιωτικές αρχές του Νομου.

Ο Μητροπολίτης μας την Κυριακή, 15-11-2009, ελειτούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης Κέντρου Παιδικης Μερίμνης Θηλέων Ρόδου και εκήρυξε τον Θειο Λόγο.

Το εσπέρας της Κυριακης ανεχώρησε εκ Ρόδου για Λέρο με το «Blue Star».