Η γιορτή των κατηχητικών της Καλύμνου

Τα κατηχητικά σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Κάλυμνο, έδωσαν ωραία εορταστική παράσταση, την Κυριακή το απόγευμα 20.12.2009, στην αίθουσα τελετών του Ιδρύματος Ελέους, στους Ποταμούς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο επίσκοπος κ. Εμμανουήλ, ο πρωτοσύγκελος π. Ιωάννης Χαλκίτης, ιερείς και πλήθος κόσμου. Το εντυπωσιακό της γιορτής ήταν ο μεγάλος αριθμός των μικρών παιδιών της χορωδίας, οι ωραίες τους φωνές και οι  μικροί οργανοπαίκτες της ορχήστρας, που δίνουν ένα μήνυμα ότι η μουσική μας παράδοση έχει πολύ δυνατές αντοχές.

 

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μια εξαιρετική ομιλία από τον ιερέα π.Χαράλαμπο Λεβεντάκη εφημέριο του Ι.Ν.Υπαπαντής, θεατρικό με θέμα την επίσκεψη του χριστιανικού Αι-Βασίλη της Καισάρειας στις φτωχές οικογένειες, τροπάρια των Χριστουγέννων και κάλαντα από παιδική χορωδία, με τη συνοδεία ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων, υπό τη διεύθυνση της κας. Ειρ. Κουκουβά. Υπεύθυνη του συντονισμού της εορτής ήταν η κα. Κατ. Μαραγκού.

Την εκδήλωση έκλεισε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος με χριστουγεννιάτικο χαιρετισμό, συγχαρητήρια στους συντελεστές της εκδήλωσης, αναφορά στα ποικίλα ιδεολογικά ρεύματα και λόγο παραινετικό προς τα παιδιά.