ΤΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  ΣΤΗΝ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ  ΜΑΣ

 

Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα και στην Ιερά μας Μητρόπολη.

 

Σύμφωνα με το εκδοθέν πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης μας την παραμονή της εορτής των Χριστουγέννων, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, εκκλησιάσθηκε στον Ι.Ναό Αγίας Μαρίνης, κατά τάς Μεγάλας Ώρας, τον Εσπερινόν και την Θ.Λειτουργίαν του Μεγάλου Βασιλείου.

 

 

Την Ημέρα των Χριστουγέννων, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, οι καμπάνες των Ιερών Ναών μας σήμαναν χαρμόσυνα. Ο ευσεβής λαός των νησιών μας ευλαβικά άναψε το κεράκι του, προ της Εικόνος της Γεννήσεως και η σκέψη όλων έτρεξε στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ, εκεί όπου το άστρο ανέτειλε για να φωτίση τον κόσμο μας.

 

Ο Μητροπολίτης κ.Παίσιος λειτούργησε την Ιερά Νύχτα των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου» της Λέρου, παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος. Ο εφημέριος του Ι.Ναού αρχιμ.Στέφανος Κατές ανέγνωσε την Πατριαρχική Απόδειξη, με την οποία ο Πατριάρχης του Γένους, απηύθυνε «θερμά εόρτια συγχαρητήρια και εγκάρδιες Πατριαρχικές  ευχές επι τη μητροπόλει των εορτών».

 

Τέλος ο ιερατικός προϊστάμενος του Ι.Ναού αρχιμ.Στέφανος Κατές μετά του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, δεξιώθηκε τον Μητροπολίτη, τούς ιεροψάλτας, και το ευσεβές εκκλησίασμα εις τον παρακείμενον Μητροπολιτικόν Οίκον.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γ.Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως