Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάσθηκε στα νησιά της Επαρχίας μας η έλευση του νέου έτους 2010. 

     

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς , Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 4:30΄μ.μ. ετελέσθη ο Εσπερινός της εορτής του Μ.Βασιλείου στον Ι.Ναό του Αγίου Σωφρονίου στο «Πατριαρχείο», όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Παϊσιος, συμπαραστατούμενος υπό του Ι.Κλήρου καί παρουσία Αρχών και πολλών πιστών καί φίλων της Μητροπόλεώς μας.

     

Μετά το πέρας του Εσπερινού μετέβησαν όλοι οι παριστάμενοι στην αίθουσα Συνεδρίων του Πατριαρχείου, όπου έγινε ημίωρη παρουσίαση, μέσω υπολογιστή, των κυριοτέρων δραστηριοτήτων της Μητροπόλεώς μας. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε με λόγους πατρικούς καί πνευματικούς και επέδωσε τιμητικές πλακέτες στους αδελφούς Εμμανουήλ και Ευάγγελο Ασβεστά για την δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού του νέου σύγχρονου ανελκυστήρος στο Γηροκομείο της Λέρου.

Τέλος ο Μητροπολίτης μας έκοψε και μοίρασε την παραδοσιακή βασιλειόπιτα σε όλους τους παρισταμένους, απευθύνοντας τις καλύτερες ευχές εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως για υγεία καί πρόοδο προσωπική, οικογενειακή καί πνευματική.

  

       

Την πρώτη του νέου έτους, Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2010, ο Μητροπολίτης μας κ.Παισιος μετά του Ιερού Κλήρου της Λέρου, ετέλεσε την καθιερωμένη Δοξολογία επί τω νεω έτει στον Ι.Μητροπολιτικό Ναού του Ευαγγελισμού, παρουσία Αρχών και πιστών.

       

Κατόπιν όλες οι Αρχές επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, το Γηροκομείο μας και τέλος την Λέσχη Αξιωματικών, έκοψαν τις βασιλειόπιτες και ευχήθηκαν «Καλή Χρονιά».

 

Στο πάντοτε φιλόξενο περιβάλλον του Γηροκομείου μας ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε με ευχαριστήριους λόγους όλους τους συνανθρώπους μας, αλλά και εκείνους τους παράγοντες και φορείς, γνωστούς και άγνωστους, που βοηθούν με κάθε τρόπο στην καλή λειτουργία του Ιδρύματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον κ.Δημήτριο Καρανικόλα πρόεδρο του Αγγελειου Ιδρύματος όπου πάντοτε ενισχύει οικονομικά το Ίδρυμα και στους αδελφούς Εμμανουήλ και Ευάγγελο Ασβεστά για την δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού το νέου ανελκυστήρος του Γηροκομείου.

Aξιο αναφοράς ήταν καί εφέτο, η επίσκεψη του Μητροπολίτου μας κατά τις Aγιες Ημέρες, σε πολλούς πάσχοντες συμπατριώτες μας, στους λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται στο νησί μας, στα Ιδρύματα και στα καταστήματα, απευθύνοντας τις εόρτιες ευχές του.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γ.Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως