ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΓΑΝΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΑΣ Ο ΑΠΟ ΛΕΡΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ

 

Η Ιερά Μητρόπολις τιμώσα την μνήμη του αειμνήστου Μητροπολίτου Γάνου και Χώρας, του από Λέρου Νεκταρίου, ο οποίος εκοιμήθη την 31η Δεκεμβρίου στην Αθήνα, καθηκόντως ετέλεσε τρισάγιο μετά την Αρχιερατική Θ.Λειτουργία της Κυριακής 3.1.2010 στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού στη Λέρο.

       

Στην επιμνημόσυνον δέησιν παρέστησαν οι Ιερείς της Νήσου.

Ο Μητροπολίτης κ.Παισιος αναφέρθη εν ολίγοις στο πρόσωπο του αειμνήστου ιεράρχου, ο οποίος επί 22 συναπτά έτη (1983-2005) εποίμανε την Ιερά ταύτη Μητρόπολη.

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης έστρεψε την μνήμη των εκκλησιαζομένων στην Ι.Μονή Γουβερνέτου, όπου στο μέσο του καθολικού έχει τεθεί εις προσκήνυσιν το ιερό σκήνος του και ευχήθη όπως Κύριος ο Θεός ο αρχηγός της ζωής και του θανάτου αναπαύση την μακαρία ψυχή του εν σκηναίς δικαίων.

Η Ιερά Μητρόπολις τιμώσα την μνήμη του ύψωσε μεσίστιες τις σημαίες στον Μητροπολιτικό οίκο και στους Ι.Ναούς, οι κώδωνες των Εκκλησιών κτύπησαν πενθίμως, εστάλη δε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην Ι.Μονή της μετανοίας του και στους συγγενείς του και κατετέθη στεφάνι στην σορό του.

Είη αιωνία αυτού η μνήμη.