ΚΟΨΙΜΟ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΤΣΑΪ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΓΑΠΗΣ, 17-1-2010

 

Η Ιερά Μητρόπολη αυτή την ωραία βραδιά  που οργάνωσε η  πλούσια αγάπη των κυριών και δεσποινίδων «της Τράπεζας αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης» σας καλωσορίζει και σας εύχεται καλή και ευλογημένη χρονιά. Το δύο χιλιάδες δέκα πλούσιο και δημιουργικό για  τους οίκους πάντων  ημών και την τράπεζα αγάπης.

Υποχρέωση της Ιεράς Μητρόπολης είναι αυτή την ωραία βραδιά  να ευχαριστήσει  εκ βάθους καρδίας όλες τις κυρίες και δεσποινίδες  και κάθε μια χωριστά, δια αυτήν την μεγάλη προσπάθειά τους η οποία έχει να κάμει με την μεγάλη χριστιανική λέξη που λέγεται –προσφορά αγάπης- και εθελοντισμού- με όλες τις διαστάσεις  προκειμένου να λειτουργήσει λίαν ικανοποιητικά η τράπεζα αγάπης  και να  παρασκευάσει τους δύσκολους αυτούς καιρούς περίπου 13Ο μερίδες φαγητού.

 Κρίνεται σκόπιμο και επιβεβλημένο καθήκον, η Ιερά Μητρόπολη, να απονείμει τον δίκαιο έπαινο στους ευλαβέστατους Ιερείς της Μητρόπολης μας, οι οποίοι, ως καλοί  Σαμαρείτες, με την σειρά τους μεταφέρουν το ζεστό φαγητό καθημερινώς από γειτονιά σε γειτονιά του νησιού μας, με πάντοτε συνοδηγό τον αγαπητό φίλο Μανώλη Παπαγιαννάκη, αλλως Αναγάλη.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας αγάπης - το οποίο αγογγύστως επωμιζόμενο όλη τη διοικητική μέριμνα και που εργάζεται αθόρυβα προκειμένου να εξασφαλίζει την εύρυθμο λειτουργία της Τράπεζας, με πάντοτε καλό συντονιστή τον κ. Ηλία Μισσό, τον ακούραστο και πάντα πρόθυμο μεταφορέα της αγάπης - παρέχει η Ιερά Μητρόπολη την πλήρη υποστήριξή της και τις άπειρες ευχαριστίες της.

Η Ιερά Μητρόπολις πολλές ευχαριστίες οφείλει σε όλες και όλους τους επωνύμους και ανωνύμους Καλύμνιες και Καλύμνιους που με την αγάπη τους γεμίζουν τους καταψύκτες της Τράπεζας προσφέροντες καθημερινά είτε χρήματα είτε τρόφιμα, και έτσι υπάρχει αυτάρκεια  ώστε να ανάβουν καθημερινά οι φωτιές με το υγραέριο, προσφοράς Αδ)φων Ψαρομπά και να παρασκευάζεται το φαγητό δια τους αδελφούς μας.

Ευχαριστίες οφείλονται και στους ιδιοκτήτες του Ξενοδοχείου Ελιές κ.κ. Νικόλαο Ρεΐση και Χρήστο Τσιγαρίδη δια την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας.

Καθηκόντως, η Ιερά Μητρόπολις ευχαριστεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Νησιού μας, τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και έντυπα, τα οποία ανιδιοτελώς προάγουν το ταπεινό έργο της Ιεράς Μητρόπολης προς δόξαν Θεού παντού και πάντοτε.

Η Ιερά Μητρόπολης, αποδίδουσα τον δίκαιο έπαινο της Τοπικής Εκκλησίας στην αγάπη όλων Σας που απόψε ήλθατε αρωγοί και χορηγοί στην μεγάλη αυτή προσπάθεια των κυριών και δεσποινίδων της Τραπέζης αγάπης, εύχεται από καρδίας ευλογημένο το νέο έτος της χρηστότητος του Κυρίου, και ο Aγιος Βασίλειος, ο Αγιος της Μεγάλης Βασιλειάδας, να είναι πάντοτε συνοδοιπόρος στην ζωή ενός εκάστου εξ υμών.

Η σκέψις μου την στιγμή αυτή στρέφεται στην μορφή της ευγενεστάτης κυρίας Καλλιόπης Καλογιάννη, το γένος Ταυλαρίου, στο πρόσωπο της οποίας, εμείς οι νεώτεροι συνεχιστές εκείνης, υποκλινόμαστε.

Η Ιερά Μητρόπολις εκτιμούσα το έργο της διαχρονικώς θα απονείμει, τιμής ένεκεν, δια της ταπεινότητός μου τον παρόντα έπαινο στη ευγενεστάτη Μάννα της Αγάπης, ερίτιμον καν Καλλιόπη Καλογιάννη, το γένος Ταυλαρίου, μετά του προσήκοντως σεβασμού και πολλής εκτίμησης.

Η κ. Ελένη Βάλα καλείται να αναγνώσει το σχετικό βιογραφικό σημείωμα δια την κ. Καλογιάννη, δια να ενθυμηθούμε όλοι εμείς  το θεάρεστο έργο της και συγχρόνως να γίνει γνωστό στους νεωτέρους, προς μίμηση.