ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010

 

Κυριακή της Τυρινής, 14.2.2010

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου στον Ιερὸ Ναὸ Αγίου Στεφάνου Καλύμνου.

Ο Θεοφιλέστατος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Βοθύνων Καλύμνου.

 

Ἑσπερινός Συγχωρήσεως

Ο Σεβ.Μητροπολίτης παρουσία του Ιερού Κλήρου της Νήσου θα τελέσει τον Εσπερινό της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου, στις 5 το απόγευμα.

 

Τετάρτη, 17.2.2010

Ώρα 12η μεσημβρινή :  ο Σεβ.Μητροπολίτης κ.Παΐσιος θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Βοθύνων Καλύμνου.

 

Παρασκευή, 19.2.2010 Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών.

Ο Μητροπολίτης θα χοροστατήσει στην πρώτη Στάση των Χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Aργους Καλύμνου, ώρα 4:30 μ.μ. – 6:00 μ.μ.

Το εσπέρας και ώρα 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χριστού Καλύμνου.

Ο Θεοφ. Επίσκοπος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου, ώρα 7:00 μ.μ.

 

Κυριακή της Ορθοδοξίας, 21.2.2010

Ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού Καλύμνου και θα τελέσει την τελετή της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων.

Ο Θεοφιλέστατος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλύμνου.

Το εσπέρας και ώρα 5:00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Καλύμνου και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σιατίστης, θα ομιλήση με θέμα: «Σταυροαναστάσιμη χαρά των θλιβομένων και των ασθενών».

 

Παρασκευή, 26.2.2010 Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών.

Ο Μητροπολίτης θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Aργους Καλύμνου, 4:30 μ.μ. και στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Καλύμνου, ώρα 7:00 μ.μ.

Ο Θεοφ. Επίσκοπος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Καντούνι Καλύμνου, ώρα 7:00 μ.μ., και ο π. Δανιὴλ Αεράκης στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Χώρας Καλύμνου, ώρα 7:00 μ.μ.

 

Κυριακή Β΄ Νηστειών, 28.2.2010  (Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά).

Ο Σεβ.Μητροπολίτης κ. Παΐσιος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Καλύμνου.

Ο Θεοφ.Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ.Εμμανουήλ θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Χώρας Καλύμνου και ο π. Δανιὴλ Αεράκης θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον θείον λόγον στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χριστού Καλύμνου.

Το εσπέρας και ώρα 5:00 μ.μ. ο Σεβ.Μητροπολίτης κ.Παΐσιος θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Καλύμνου και θα μιλήσει ο Αρχιμ. π.Δανιὴλ Αεράκης με θέμα:  «ο Ιερός Χρυσόστομος για την μετάνοια».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως