Με μεγαλοπρέπεια βυζαντινή πραγματοποιήθηκαν την 6η Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του Ι.Ναού των Αγγέλων της Ιεράς Μονής.

Το εσπέρας της 5ης Σεπτεμβρίου, παραμονή του εν χώναις θαύματος του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ, εψάλη πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου καί Αστυπαλαίας κ.Παϊσίου συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της Νήσου, ως καί του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου Προχώρου Βιολέντη πνευματικού πατρός της Ιεράς Μονής.

Την πρωϊαν της 6ης Σεπτεμβρίου ετελέσθη υπό του Σεβασμιωτάτου η Ακολουθία των Εγκαινίων, παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ.Τιμοθέου Κωττάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου καί μελών αυτού καί πλήθος χριστιανών.

Τέλος δε ετελέσθη, στον εγκαινιασθέντα Ι.Ναόν, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ωμίλησε δε καταλλήλως ο Μητροπολίτης τόσον στον εσπερινόν όσον καί στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τονίσας ότι η Ιερά Μονή των Αγγέλων πρέπει Χάριτι Θεία να αποβή φάρος τηλαυγής καί τόπος περισυλλογής. Εν συνεχεία ευχαρίστησε την προεστώσα της Μονής μοναχή Γαβριηλία δια τους κόπους της υπέρ της λειτουργίας της Ι.Μονής, η οποία παρέθεσε στην τράπεζα της Μονής γεύμα προς τιμήν του Μητροπολίτου, του Ι.Κλήρου, των ψαλτών καί όσων πιστών παρευρέθησαν. 

«Τον οίκον τούτον στερέωσον Κύριε ασάλευτον

έως της συντελείας του αιώνος».