«Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ»

Στην πνευματική ζωή του νησιου μας και νέο απόκτημα πνευματικης εργασίας παραδόθηκε υπό της κας Νικητάδαινας Ι. Ρεΐση «Η Κάλυμνος του νόστου και της καρδιας μας».

Η συγγραφέας με την δική της πενιά καταγράφει σ΄αυτό το αξιόλογο έργο την αρχοντιά, την Ορθόδοξο θρησκευτική ζωή, την πολιτική και την κοινωνική ζωή αυτου του ιερου βράχου της Καλύμνου, που ανά τους αιωνες κράτησε άσβηστη την φλόγα της θρησκείας και της Πατρίδας και της οικογένειας.

 

Στα επί μέρους κεφάλαια του έργου αυτου, όπως τονίζει στον πρόλογό της η Αυτου Θειοτάτη Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαιος, προβάλλεται η ταυτότης αυτου του τόπου.

Εμεις συγχαίρουμε την ερίτιμον κ. Ρεΐση και τους αξίους συνεργάτες της και ευχόμεθα το έργο αυτό να μπη σε κάθε Καλύμνικο σπίτι, για να γνωρίσουν οι νεότεροι Καλύμνιοι το μεγαλειο και την δόξα των Καλυδνων Νήσων και ιδιαιτέρως της φιλτάτης πατρίδος των γονέων τους.

Ο Μητροπολίτης μας ευχαριστει την συγγραφέα κα Νίκη Ρεΐση και την αεικίνητη κα Καλλιόπη Ι. Μαύρου δια την επίδοση και αφιέρωση του τόμου «η Κάλυμνος του νόστου και της καρδιας μας».