ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ  ΣΥΝΑΞΕΙΣ 

Κατόπιν επισήμου προγράμματος που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολις στα νησιά μας ευρέθη δι’ ολίγας ημέρας ο αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης, ο οποίος μετέφερε τον θείον λόγον, την μαρτυρία του Ιησού Χριστού κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που είναι περίοδος νηστείας, προσευχής, περισυλλογής και καταλλαγής.

Με τον δικό του πνευματικό τρόπο μας οδήγησε εις τον μεγάλο αμπελώνα της Καινής Διαθήκης, όπως ο Απόστολος Παύλος το καταγράφει στις επιστολές του και τον ερμηνεύει ο χρυσούς την γλώτταν Ιωάννης Χρυσόστομος.

Στην Κάλυμνο έλαβε χώρα ιερά σύναξις στην οποία ομίλησε ο π.Δανιήλ και στο τέλος ο εφημέριος του Ι.Ναού Αρχαγγέλου Καλύμνου π.Τίτος Καμπούρης και το εκλεκτό συμβούλιο του Ι.Ναού του, με την πάντοτε προθυμία του, παρέθεσε γεύμα προς τιμή του Μητροπολίτου μας, του Επισκόπου, του π.Δανιήλ στο οποίο παρεκάθησε και ο Ι.Κλήρος της Νήσου.

Η παρουσία του πατρός Δανιήλ στην Κάλυμνο και την Λέρο, συνεκίνησε το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας μας. Συγκινητική ήταν η προσέλευσις αρκετών χριστιανών τόσο στην Κάλυμνο όσο και στην Λέρο στο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως.

 

Επίσης στην Κάλυμνο συναντήθηκε με τα παιδιά της κατασκηνώσεως της Ι.Μητροπόλεως, και ο Μητροπολίτης μας μετ’ αυτού είχε αρίστη συνεργασία δια την οργάνωση των κατηχητικών κατασκηνώσεων στην Κάλυμνο.

Στην Λέρο ο π.Δανιήλ το απόγευμα της Δευτέρας 1.3.2010 ομίλησε στον Ι.Ν.Αγίας Μαρίνας παρουσία του Ι.Κλήρου της Νήσου και πολυπληθούς εκκλησιάσματος, με θέμα «Παύλος, το μεγάλο θαύμα», μετά τον αγιασμό που τελέσθηκε για την πρωτομηνιά και τον Μ.Κανόνα.

 

Την μεσημβρίαν της Τρίτης 2.3.2010 συνήλθε Ιερατική Σύναξη, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου συζητήθηκαν πολλά πνευματικά και θεολογικά θέματα. Ο Μητροπολίτης στη συνέχεια παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του πατρός Δανιήλ και των Ιερέων της Νήσου.

Το απόγευμα της Τρίτης ο π.Δανιήλ ομίλησε στον Ι.Ναό Αγίου Φανουρίου Ξηροκάμπου Λέρου, μετά το Μέγα Απόδειπνο, με θέμα «Ο Ιησούς Χριστός στην Αποκάλυψη του Ιωάννου».

Τέλος, το πρωι της Τετάρτης 3.3.2010 , μετά την Προηγιασμένη, ομίλησε στον Ι.Ναό Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

  

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ  ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Ο Μητροπολίτης μας την Κυριακή 28.2.2010 και ώρα 5μ.μ. ετέλεσε στον Ι.Ναό Αγίου Στεφάνου Καλύμνου τον κατανυκτικό εσπερινό στον οποίο ομίλησε ο π.Δανιήλ Αεράκης, παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

 

Μετά το πέρας ο προϊστάμενος του Ναού π.Ιωάννης Χαλκίτης και το εκκλησιαστικό συμβούλιο προσέφεραν στον ιερό κλήρο και στο εκκλησίασμα τσάϊ με νηστίσιμα βουτήματα.