ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ (ΜΑΡΤΙΟΣ 2010)

 

Παρασκευή, 5.3.2010  Ακολουθία Γ΄ Χαιρετισμών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Παναγίας Κάστρου Λέρου, ώρα 4:30 μ.μ. – 6:00 μ.μ. και το εσπέρας  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Πλατάνου Λέρου, ώρα 7:00 μ.μ.

Ο Θεοφ.Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Εμμανουήλ θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χριστού Καλύμνου, ώρα 7:00 μ.μ.

Σάββατο, 6.3.2010

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πλατάνου Λέρου.

 

Κυριακή Γ΄ Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως, 7.3.2010.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Πλατάνου Λέρου, θα τελέσει την τελετή της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, ώρα 7:30 – 10:30 π.μ. και την επίσημη Δοξολογία της ενσωματώσεως των Δωδεκανήσων.

Το εσπέρας και ώρα 5:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πλατάνου Λέρου, παρουσία του Ιερού Κλήρου της Νήσου, θα ακολουθήσει επίκαιρος ομιλία και θα ψαλλούν οι χαιρετισμοί του Σταυρού.

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Εμμανουήλ θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χριστού Καλύμνου και θα τελέσει την τελετή της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού και θα προστεί στην Δοξολογία της 7ης Μαρτίου. Το εσπέρας και ώρα 5:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Καλύμνου και θα ομιλήσει.

 

Δευτέρα,  8.3.2010

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Αλίντων Λέρου.

Ο Θεοφ.Επίσκοπος στο Ναΰδριο των Αγίων Τεσσαράκοντα στην περιοχή του Ρότσου Καλύμνου.

 

Τρίτη, 9.3.2010

Προηγιασμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Αλίντων Λέρου.

Ο Θεοφ.Επίσκοπος θα λειτουργήσει στο Ναΰδριο των Αγίων Τεσσαράκοντα στην περιοχή του Ρότσου Καλύμνου.

 

Παρασκευή, 12.3.2010 Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Aργους Καλύμνου, ώρα 4:30 – 6:00 μ.μ., και το εσπέρας στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιών Καλύμνου, ώρα 7:00 μ.μ.

Ο Θεοφ.Επίσκοπος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου, ώρα 7:00 μ.μ.

 

Κυριακή Δ΄ των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος), 14.3.2010

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πόθειας Καλύμνου.

Το εσπέρας και ώρα 5:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Καλύμνου και θα ομιλήσει ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικ. Θρόνου αιδεσιμολογ. π. Ιωάννης Χαλκίτης με θέμα επίκαιρο.

Ο Θεοφ. Επίσκοπος θα λειτουργήσει στον Ι.Ναό Αρχαγγέλου Καλύμνου, ώρα 7:30 – 10:30 π.μ.

 

Τετάρτη του Μεγάλου Κανόνος, 17.3.2010

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Aργους Καλύμνου, ώρα 6:00 μ.μ.

 

Παρασκευή Ακαθίστου Ύμνου, 19.3.2010

Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου, ώρα 7:00 μ.μ.

Ο Θεοφ.Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ.Εμμανουήλ θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακαθί-στου Ύμνου στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού Πόθειας Καλύμνου, ώρα 7:00 μ.μ.

 

Σάββατο, 20.3.2010

Εσπερινός Αγίου Σάββα στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου.

Το εσπέρας του Σαββάτου θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου και θα ομιλήσει, ώρα 7:00 μ.μ.- 9:00 μ.μ.

Θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία, Όρθρος και Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, ώρα 10:00 μ.μ.- 2 πρωινή.

 

Κυριακή Ε΄ των Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας και του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω), 21.3.2010

Την πρωία, 7:30 – 10:30 π.μ., θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας του Οσίου εντός της Μονής. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Θεοφ. Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ.Εμμανουήλ.

Το εσπέρας ώρα 5:00 μ.μ.  θα ψαλλεί ο Κατανυκτικός εσπερινός στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος και θα ομιλήσει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος.

 

Τετάρτη, 24.3.2010

Εσπερινός του Ευαγγελισμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λέρου υπό του Σεβασμιωτάτου.

Ο Θεοφιλέστατος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι.Ναό Ευαγγελιστρίας Πόθειας Καλύμνου.

 

Πέμπτη, 25.3.2010

Αρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λέρου υπό του Σεβασμιωτάτου και τέλεση της Δοξολογίας της Εθνικής επετείου.

Ο Θεοφιλέστατος θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού Καλύμνου και θα τελέσει τον Δοξολογία της Εθνικής επετείου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως