ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΟΣΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΟΥ ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ

Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, 21 Μαρτίου 2010, εορτάζει η τοπική Εκκλησία μας την μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος.

 

Το εσπέρας του Σαββάτου, 20 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ., θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων, όπου φυλάσσεται το χαριτόβρυτο Σκήνος του Αγίου μας, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείον Λόγον.

 

Μετά το πέρας του Εσπερινού, και περί ώρα 10 μ.μ., θα τελεσθεί Αγρυπνία (Μικρόν Απόδειπνον, Χαιρετισμοί του Αγίου, Μεσονυκτικόν, Όρθρος, Νυκτερινή Θεία Λειτουργία). Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος· ώρα 10 μ.μ. – 2 π.μ..

 

Το πρωί της Κυριακής, 21 Μαρτίου, θα τελεσθεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και η λιτάνευσις της Αγίας Εικόνος του Αγίου εντός της Ιεράς Μονής. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Εμμανουήλ.

 

Το απόγευμα της Κυριακής, και περί ώρα 6 μ.μ., θα τελεσθεί ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός, θα ψαλεί η Παράκλησις του Οσίου Πατρός ημών Σάββα και θα κλείσει την περίοδο των ομιλιών των Κατανυκτικών Εσπερινών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως