ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΛΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΡΟΔΟ ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

 

Τον Μητροπολίτη επισκέφθηκε στην Λέρο, ομάδα Λερίων (κατοίκων Ρόδου) εκδρομέων την Παρασκευή 30 Απριλίου.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας τους υπεδέχθη ο Μητροπολίτης, τους καλωσόρισε και τους συνόδευσε στο ξενοδοχείο όπου διέμειναν.

      

Το απόγευμα στις 7 τους υποδέχθηκε στην Ι.Μητρόπολη, στα Aλιντα, όπου τους ξενάγησε στους χώρους του συνεδριακού κέντρου και τους εδεξιώθη με τοπικά παραδοσιακά Λέρικα γλυκίσματα, αφού προηγουμένως παρηκολούθησαν ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ της Λέρου.

Σε σύντομη ομιλία του  ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους εκδρομείς που ήρθαν στα πατρώα εδάφη, την γενέτειρά τους, το πανέμορφο νησί της Λέρου. Αναφέρθηκε εν συντομία στις δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως, και μοίρασε σε όλους το πρωτότυπο έντυπο για το «Μεγαβδόμαδο και Πάσχα στη Λέρο».

      

Εκ μέρους των εκδρομέων, η πρόεδρος του Συλλόγου Λερίων Ρόδου, με τη σειρά της, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την φιλοξενία και του επέδωσε αναμνηστικό δώρο.

Την επομένη, Σάββατο 1η Μαΐου, οι εκδρομείς επισκέφθηκαν την Παναγία του Κάστρου όπου παρηκολούθησαν την Θεία Λειτουργία στην οποία εχοροστάτησε ο Μητροπολίτης. Μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας τους ξενάγησε στο εκκλησιαστικό μουσείο και στους χώρους του Κάστρου.

Οι εκδρομείς αναχώρησαν από την Λέρο για την Ρόδο την Κυριακή 2 Μαΐου.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:   Γ.Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως