ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ

 

Την Δευτέρα 10 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκε η άνοδος στο κάστρο της Χώρας από γονεις και μαθητές της Γ΄Λυκείου και ακολούθησε Παράκληση στο Εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

 

Ο Μητροπολίτης και οι ιερεις π. Αντώνιος Μακρυλλός και π. Αμφιλόχιος Σακαλέρος ευχήθηκαν στους υποψηφίους για τις εξετάσεις στα Ανώτερα και Ανώτατα Πνευματικά Ιδρύματα της Χώρας καλή επιτυχία.

Στην πορεία αυτή συμμετειχε και ο Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου «αι Μουσαι», τ. Λυκειάρχης κ. Κυρίακος Χατζηδάκης και ο Γενικός Γραμματεύς κ. Κωνσταντίνος Μηνέττος.

Ο π. Αμφιλόχιος, όπως κάθε χρόνο, με το επιτελειο του ετοίμασαν τον πατροπαράδοτο καφέ και μοίρασαν τα ωραια βουτήματα.

Το τοπίο πραγματικά - πάνω από το Κάστρο, και ατενίζοντας την Χώρα, την Πόθεια, το Aργος με το Αεροδρόμιο - ηρεμει τον αναβάτη όταν ευρίσκεται γύρω από τα τείχη του παλαιφάτου Κάστρου της Καλύμνου.

 

Το βράδυ ο Μητροπολίτης ετέλεσε νυκτερινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων, όπου - ενώπιοι ενωπίω του σεπτου και θαυματόβρυτου Σκήνους του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημων Σάββα - οι απόφοιτοι των Λυκείων του Νησιου μας, αγόρια και κορίτσια πέρασαν μία ώρα πνευματικης μυσταγωγίας.

 

Συγκινητική ηταν η παρουσία των νέων μας σ΄αυτή την ικετήριο Θεία Λειτουργία της Ιερας Μητροπόλεως, όπου και μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων «μετά φόβου Θεου, πίστεως και αγάπης».

Ο Μητροπολίτης μας σε σύντομο ομιλία του ευχήθηκε στους νέους και τις νέες «καλή επιτυχία στις εξετάσεις σας και η χαρά όλων, Κλήρου, λαου και γονιων σας, θα ειναι να σας χαιρετίσουμε ως φοιτητές και φοιτήτριες στα Ανώτερα και Ανώτατα Ιδρύματα της Χώρας μας».

Στο τέλος μοιράστηκαν στους νέους και τις νέες εικόνα του Αγίου Σάββα ένα στυλό συμβολικό από την Ιερά Μονή.