ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 21.5.2010

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, το απόγευμα της Πέμπτης 20-5-2010, ετέλεσε τον Εσπερινό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο εορτάζον Ναΰδριο της οικογενείας Παύλου Νικολάκη, ευλόγησε τους άρτους και ωμίλησε δια την πίστη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την μεγάλη προσφορά τους στην Εκκλησία του σταυρωθέντος και αναστάντος Ιησου.

Έλαβαν μέρος στον Εσπερινό οι Πρωτοπρεσβύτεροι ιερεις  π. Ισίδωρος Γλυνάτσης και Παντελεήμων Γιαννικουρής και οι Διάκονοι Γεώργιος και Νικόλαος. Έψαλλε με την δυνατή φωνή του ο Ιεροψάλτης Ιωάννης Αθανασίου.

Η απόφαση του Διατάγματος των Μεδιολάνων το 313 μ.Χ., να δοθη ανεξιθρησκεία, ειχε ως αποτέλεσμα να βγη από τις κατακόμβες η πίστις και η λατρεία στον Τριαδικό Θεό και να ιδρυθουν Ναοί που αποτελουν την δόξα και το κλέος και την νίκη του Χριστιανισμου.

Μετά τον εσπερινό η οικογένεια Νικολάκη δεξιώθηκε τον Μητροπολίτη και τους πιστούς στο ωραιο και ειδυλλιακό τοπίο, στο οποιο βρίσκεται το Ναΰδριο και βλέποντας την δύση του ηλίου δοξολόγησαν άπαντες και ύμνησαν τον Αναληφθέντα Ιησουν.

 

 

 

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσου κ. Εμμανουήλ ετέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό στο εορτάζον παρεκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, του Ιερου Ναου Αγίου Νικολάου, πολιούχου της Νήσου.

Στον Εσπερινό έλαβαν μέρος οι πλειστοι Ιερεις της Νήσου και πολυπληθές εκκλησίασμα.

Ο Επίσκοπος κήρυξε τον Θειο λόγο.

Μετά τον Εσπερινό οι Ιερεις του Ναου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, στο προαύλιο του Ναου, με την παραδοσιακή μουσική του Μανώλη Μεϊμάρη γιόρτασαν μαζί με το εκκλησίασμα το πανηγύρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο οποιο παρευρέθηκε και ο Μητροπολίτης, ο Θεοφιλέστατος και πολύς κόσμος, ο οποιος εχάρηκε και γιόρτασε την ωραια βραδιά τραγουδωντας και χορεύοντας τοπικούς χορούς.

Η Επιτροπή ειχε ετοιμάσει πλούσια εδέσματα με το πατροπαράδοτο καλύμνικο σουβλάκι, το οποιο έψησε με μεγάλο μεράκι ο Πρόεδρος των Αλιέων και Αντιπρόεδρος του Εκκλησιαστικου Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κατσοτούρχης.

Ο π. Κωνσταντινος, οι Επίτροποι με τις ευγενέστατες κυρίες και δεσποινίδες της Ενορίας σέρβιραν όλους τους προσκυνητές.