ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Την Πέμπτη 3.6.2010 ο Μητροπολίτης προσκληθείς παρευρέθη στη γιορτή του Νηπιαγωγείου Λακκίου όπου τα νήπια παρουσίασαν τις εργασίες τους (ζωγραφική με θέμα το περιβάλλον).

Ο Μητροπολίτης συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και τους γονείς, ευχόμενος καλό καλοκαίρι.

 

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΝΤΩΝ ΛΕΡΟΥ

Την Παρασκευή και το Σάββατο 4 & 5 Ιουνίου 2010 ο Μητροπολίτης προσκληθείς παρευρέθη στην παιδαγωγική διημερίδα που διοργάνωσαν οι φορείς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου και το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αλίντων Λέρου στα πλαίσια των προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, με θέμα: «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο σύγχρονο σχολείο».

Εισηγητές ήταν η Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Δωδεκανήσου Τσαμπίκα Καράκιζα, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Δ΄Αθήνας Μαρίνα Δεδούλη, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Μαυρογιώργος και ο Διευθυντής του Ιδρύματος “Λαμπράκη” Καστής Νικήτας.

 

Την διημερίδα τίμησαν με τη παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου , Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ.Παίσιος, ο κ.Πανορμίτης Κιρκής σχολικός Σύμβουλος 5ης περιφέρειας Ν.Δωδεκανήσου, η γυμνασιάρχης του Μπελλενείου Γυμνασίου Λέρου, οι διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων του νησιού εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και γονείς.

Την διημερίδα άνοιξε ο δ/ντής του Σχολείου Αλίντων χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους και ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. Αναφέρθηκε περιληπτικά στο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας και στο πώς έφτασε στην υλοποίησή της αυτή η προσπάθεια. Επίσης ευχαρίστησε το σύλλογο γονέων και τα καταστήματα που προσέφεραν τα είδη στη μικρή δεξίωση που ακολούθησε.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος, ο κος Σύμβουλος, ο κος Καστής.

Έπειτα εκ μέρους της ομάδας του Σχολείου Αλίντων, που είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας, η Εκπαιδευτικός κα Παραφέστα Σοφία παρουσίασε τη δράση των ομάδων των παιδιών που υλοποίησαν το πρόγραμμα που διαπραγματεύτηκαν η Γ΄ τάξη και τα τμήματα Ε΄ 1και Ε΄ 2 με θέμα «Η ενέργεια μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Ακολούθησε η ομιλία της κας Καρακιζα Τσαμπίκας με θέμα:«Η χρήση των νέων μέσων στη σχολική τάξη ως καινοτομία ή ως προσαρμογή: όροι και προϋποθέσεις»

Στη συνέχεια η κα Μαρίνα Δεδούλη εισηγήθηκε το θέμα: «Η παιδαγωγική σχέση: Λειτουργίες που διευκολύνουν τη ψυχοσυναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη των μαθητών».

Τέλος ο κος καθηγητής Γιώργος Μαυρογιώργος εισηγήθηκε το θέμα: «Το σχολείο και ο εκπαιδευτικός: Μια σχέση ζωής και σχετικής αυτονομίας».

Το ακροατήριο έμεινε ενθουσιασμένο από την ενημέρωση που είχε κι αυτό φάνηκε στη ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε.

Την επομένη στον ίδιο χώρο έλαβε χώρα το βιωματικό σεμινάριο που πραγματοποίησε η κα Δεδούλη με θέμα: «Επικοινωνία εκπαιδευτικού και μαθητών», το οποίο από τα σχόλια των συμμετεχόντων ήταν όχι μόνο ενδιαφέρον και εποικοδομητικό.