ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙΣ

 

Την Πέμπτην 11 Οκτωβρίου στις 11π.μ. πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξις στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Χώρας Καλύμνου υπό την προεδρίαν του Σεβασμιωτάτου μας κ.κ. Παϊσίου.

Αφου έγινε η προκαταρκτική προσευχή ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους ιερεις της νήσου για την προσέλευσή τους και ακολούθως έλαβε τον λόγο.

Αναφέρθηκε στο Θ΄Συνέδριο της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων της πατρίδος μας και στα πορίσματά του. Ειπε πως έρχονται δύσκολες μέρες για την Πατρίδα μας και τον Ορθόδοξο λαό μας λόγω παγκοσμιοποιήσεως, γι΄αυτό και οι ιερεις θα πρέπει να εντείνουν τον πνευματικό τους αγώνα και να είναι κοντά στο ποίμνιό τους και στις οικογένειές τους. Αναφέρθηκε, τέλος, και στα προβλήματα του Πατριαρχείου μας στην Κωνσταντινούπολη

Κατόπιν ανέθεσε σε κληρικό να διαβάσει τα πορίσματα του συνεδρίου και τον λόγο έλαβαν ο Θεοφιλέστατος κ. Εμμανουήλ και ο Πρωτοσυγκελλεύων π. Ιωάννης, οι οποιοι κατέθεσαν προς το σωμα τους προβληματισμούς των για τον σύγχρονο άνθρωπο και ακολούθησε μακρά συζήτησις στην οποια πηραν τον λόγο και ιερεις. Τέλος δε ο Ιερός Ναός παρέθεσε τράπεζαν την οποία με πολλή αγάπη ετοίμασαν ο εφημέριος π. Αντώνιος Μακρυλλός, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιό του και οι κυρίες της Ενορίας, τους οποιους ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε δια την πλουσίαν υλικήν τράπεζαν.

Μετά την τράπεζα αντηλλάγησαν ευχές.

 

ΣΥΝΑΞΙΣ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ

 

Την ίδια μέρα το απόγευμα συγκεντρώθηκαν οι κατηχητές στην Μητρόπολη Καλύμνου και ο Σεβασμιώτατος τους δέχθηκε με πολλή αγάπη. Τους ευχαρίστησε για τον αγώνα που κατέλαβαν κατά την προηγούμενη χρονιά και αναφέρθηκε επαινετικά για την εορτή λήξεως των Κατηχητικων και την εκδρομή τους στην Τέλενδο. Επεσήμανε την παρουσία νέων προσώπων και προέτρεψε να γίνει ο καθορισμός του προγράμματος στην επόμενη συνάντηση προκειμένου να αρχίσουν τα μαθήματα κανονικά την Κυριακή του Σπορέως.

 

Εκ της Ιερας Μητροπόλεως.