Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, συνοδευόμενος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Εμμανουήλ, συμμετειχε εις την προσκυνηματικήν εκδρομήν εις το Θεοβάδιστον Όρος Σινα και εις τους Αγίους Τόπους την οποια διοργάνωσε ο εφημέριος του Ιερου Ναου Αγίου Μάμαντος π. Ιάκωβος Συριώτης.

Η προσκυνηματική ομάς των τεσσαράκοντα προσκυνητων έζησε ημέρες πραγματικης ανατάσεως. Τα ιερά προσκυνήματα: ο Πατριαρχικός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Κάϊρο, ο τόπος της καταφυγης εις Αίγυπτον του Ιησου, το Θεοβαδίστον Όρος, το παλαίφατο και ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, ο Ναός της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ, ο φρικτός Γολγοθάς, ο τάφος της Παναγίας στη Γεσθημανή, ο Ναός της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, το Σαραντάριον Όρος, η Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβα, ο Ιορδάνης Ποταμός, η Μονή του Αγίου Σάββα, η Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη και τα άλλα ιερά σεβάσματα της αμωμήτου ημων πίστεως, θα μείνουν εσαεί νωπά στην μνήμη της κατά πάντα ευσεβους ομάδος των Καλυμνίων κυριων και δεσποινίδων.

Καλουμε δε και άλλες ομάδες προσκυνητων από το ευλογημένο νησί της Καλύμνου μεταβουν εις τα ιερά σεβάσματα της πίστεώς μας προκειμένου να αντλήσουν από αυτά πίστη, ελπίδα και αγάπη.

 

Ο Μητροπολίτης μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου και του π. Ιακώβου ετέλεσαν τρισάγιον εις τους τάφους των μακαρία τη λήξει γενομένων αδελφων μας Λερίων, Καλυμνίων, Αστυπαλιτων και λοιπων Δωδεκανησίων στο Ελληνορθόδοξο νεκροταφειο του Καΐρου και εμνησθημεν εις την Αγίαν Πόλιν τον αείμνηστον συμπατριώτην μας Γεώργιον Μαραγκόν.

Εκ της Ιερας Μητροπόλεως