Α. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

Την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, εορτή του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Γερασίμου του νέου ασκητού, ο Μητροπολίτης ετέλεσε στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Καλύμνου, Αρχιερατικόν Εσπερινόν και Θεία Λειτουργία, παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος και ανέπεμψε δέηση δια την επιτεινομένην ανομβρίαν. 

Β. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ ΛΕΡΟΥ

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, παρουσία πολιτικών, νομαρχιακών, δημοτικών Αρχών και των εκπροσώπων του Αθλητισμού (ΣΕΓΑΣ, κλπ) και περίπου 600 παιδιών αθλητών και αθλητριών, μετά των συνοδών αυτών, ο Σεβ.Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.Παίσιος, ετέλεσε τον Αγιασμόν των εγκαινίων του νέου αθλητικού σταδίου Ξηροκάμπου Λέρου και παρακολούθησε τους 21ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες. Συνεχάρη δε τους αθλητάς και αθλητρίας δια τας επιδόσεις των, ως και τον Δήμαρχον Λέρου κ.Τιμόθεον Κωττάκην διά την αρτίαν οργάνωσιν των αθλητικών αγώνων. Το εσπέρας δε παρευρέθη εις την δοθείσαν δεξίωσιν, εις το ξενοδοχείον “Crithoni’s Paradise”, ευλόγησε την τράπεζαν και χαιρέτησε έναν-έναν τους αθλητάς και αθλητρίας.

 

 

Γ. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΟΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, εορτή του Οσίου Χριστοδούλου, ο Μητροπολίτης ελειτούργησε εις τον βυζαντινόν Ι.Ναόν Αγίου Θεολόγου Λακκίου Λέρου, παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος. 

Δ. ΔΕΗΣΙΣ ΕΙΣ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟΝ ΤΟΥ Α/Τ «ΑΔΡΙΑΣ»

Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου καί ώρα 10:30π.μ., σε σεμνή εκκλησιαστική τελετή και με ένθερμο την πατριωτικήν υπερηφάνεια, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου Γυναικών Χωρίς Σύνορα παραρτήματος Λέρου, ο Σεβ.Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.Παίσιος, ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση προ του ανδριάντος του Α/Τ "ΑΔΡΙΑΣ", το οποίον προσκρουόμενον εις νάρκην στις 22.10.1943 και αφού απεκόπη η πλώρη αυτού, παρέσυρε εις τον βυθόν της θαλάσσης 21 μέλη του πληρώματος: Γ.Γαλάνην, Γ.Κούρτεσην, Β.Κριτσίνην, Ν.Ανδρουλάκην, Γ.Ευδαίμων, Ι.Ρεντούμην, Ε.Τζιώτην, Μιχ.Γρηγοράκην, Αθ.Θεοχάρην, Ανδρ.Παπαμακάριον, Γ.Πάππον, Αντ.Σαμαράν, Στ.Σπηλιωτόπουλον, Ι.Γκουντελιάν, Π.Παγούδην, Αρ.Τσακαλίδην, Εμμ.Μύκονον, Π.Μαρκόπουλον, Θ.Στουπάκην, Μ.Μαζαράκην και Ι.Νισύριον. Εις την τελετήν παρέστη ο Δήμαρχος Λέρου κ.Τιμόθεος Κωττάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, αντιπροσωπεία του Πολεμικού Ναυτικού και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου Λέρου. Προ της επιτυμβίου πλακός των πεσόντων υπέρ πίστεως και πατρίδος ηρώων, άπαντες οι παρευρισκόμενοι κατέθεσαν ένα γαρύφαλλο προς τιμήν και μνήμην των αθανάτων ηρώων. Τον πανηγυρικόν εξεφώνησε η διευθύντρια του νυκτερινού Γυμνασίου Λέρου κα.Διαμαντάρα Ειρήνη.