ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 

Στην τελευταία του κατοικία στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ταξιαρχών της πόλεως Ρόδου και με τιμές εν ενεργεία Μητροπολίτη οδηγήθηκε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010 ο μακαριστός πρώην Μητροπολίτης Ρόδου κυρός Απόστολος. 

Το παρών έδωσε κλήρος και λαός της Ρόδου καθώς και συντοπίτες του εκλιπόντος από την γενέτειρά του, το χωριό Αρχάγγελος Ρόδου.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Νικόδημος, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας Σάββας, ο Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος, ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, ο Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο Σύμης Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο Λέρου – Καλύμνου – Αστυπαλαίας Παίσιος, ο Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου κ. Αντίπας.

 

Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

 

Το πένθος της Εκκλησίας κράτησε ο Μιλήτου Απόστολος και ο Λέρου – Καλύμνου - Αστυπαλαίας Παϊσιος ενώ τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.

Παρόντες ήταν επίσης ο εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας στη Ρόδο πατήρ Λουκάς και ο Χότζας της Ρόδου.

Από τις τοπικές αρχές παρέστησαν βουλευτές, ο νομάρχης Δωδεκανήσου, δήμαρχοι του νησιού, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πολύς κόσμος που γνώριζε και τίμησε με την παρουσία του τον εκλιπόντα ιεράρχη.

Ο κυρός Απόστολος κατά κόσμον Παναγιώτης Διμέλης γεννήθηκε στον Αρχάγγελο της Ρόδου στις 30 Ιανουαρίου 1925.

Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης το 1956. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 4 Μαΐου 1954 και Πρεσβύτερος στις 6 Αυγούστου 1954.

Διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Αναστασίας Χαλκιδικής από το 1960 μέχρι το 1977.

Στις 21 Νοεμβρίου 1973 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Ευμενείας. Στις 15 Νοεμβρίου 1977 εξελέγη Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως και Θείρων.

Στις 5 Μαΐου 1988 εξελέγη Μητροπολίτης Ρόδου και στις 20 Απριλίου 2004 παραιτήθηκε.

πηγή: romfea.gr

περισσότερα:

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5895:2010-09-23-18-08-34&catid=13