Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ

 

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάσθηκε στα νησιά της Επαρχίας μας η έλευση του νέου έτους 2011.

 

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ  31.12.2010

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς , Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου το πρωί ο Μητροπολίτης ετέλεσε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων.

 

Κατόπιν ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση επί τη συμπληρώσει ενός έτους από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού ποιμενάρχου μας κυρού Νεκταρίου.

        

Το απόγευμα στις 4:30΄μ.μ. ετελέσθη ο Εσπερινός της εορτής του Μεγ.Βασιλείου στον Ι.Ναό του Αγίου Σωφρονίου στο «Πατριαρχείο», όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Παϊσιος, συμπαραστατούμενος υπό του Ι.Κλήρου, παρουσία Αρχών και πολλών πιστών καί φίλων της Μητροπόλεώς μας.

Κατά τον Εσπερινό ο Μητροπολίτης εχειροθέτησε εις Αναγνώστην τον κ.Θεολόγο Λυρά.

    

Μετά το πέρας του Εσπερινού όλοι οι παριστάμενοι μετέβησαν στην αίθουσα Συνεδρίων του Πατριαρχείου, όπου ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε με σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα της Μητροπόλεως, οι εφημέριοι όπως είπε εργάσθηκαν πνευματικά, ήταν όντως μια δύσκολη, αλλά καρποφόρα χρονιά.

       

Παιδιά του κατηχητικού σχολείου Αλίντων έψαλλαν τα κάλαντα πρωτοχρονιάς και κατόπιν ο Μητροπολίτης έκοψε την παραδοσιακή βασιλειόπιτα σε όλους τους παρισταμένους, απευθύνοντας τις καλύτερες ευχές εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως για υγεία καί πρόοδο προσωπική, οικογενειακή καί πνευματική. Το χρυσό φλουρί, έτυχε στην Έπαρχο κα Χρυσούλα Σιφουνιού και στον Δημοτικό Σύμβουλο κ.Ευάγγελο Ασβεστά.

Τέλος, από τον Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως κ.Γ.Χρυσούλη έγινε ημίωρη παρουσίαση, μέσω υπολογιστή, των κυριοτέρων δραστηριοτήτων της Ιεράς μας Μητροπόλεως την χρονιά που πέρασε.

  

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ  1.1.2011

Την πρώτη του νέου έτους, Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2011, ο Μητροπολίτης μας κ.Παισιος ετέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού.

       

Μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας, μετά του Ιερού Κλήρου της Λέρου, ετέλεσε την καθιερωμένη Δοξολογία επί τω νέω έτει παρουσία Αρχών και πιστών.

        

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Μητροπολίτης και οι Αρχές μετέβησαν στο Δημαρχείο, όπου ετελέσθη Αγιασμός, εγκατάστασις της νέας δημοτικής Αρχής και η κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου.

       

Κατόπιν όλοι μετέβησαν στο Γηροκομείο μας όπου παρουσία όλων των γερόντων και του υπαλληλικού προσωπικού ο Μητροπολίτης έκοψε την βασιλόπιτα του Ιδρύματος. Στο πάντοτε φιλόξενο περιβάλλον του Γηροκομείου μας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους συνανθρώπους μας, αλλά και εκείνους τους παράγοντες και φορείς, γνωστούς και άγνωστους, που βοηθούν με κάθε τρόπο στην καλή λειτουργία του Ιδρύματος.

 

Τέλος στην Λέσχη Αξιωματικών, οι διοικητές των μονάδων μας έκοψαν την βασιλόπιτα και ευχήθηκαν «Καλή Χρονιά».

Την επομένη της πρωτοχρονιάς 2.1.2011 ο Μητροπολίτης παρέστη στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Αλίντων Λέρου, εκήρυξε τον Θείον Λόγον και ομίλησε περί μετανοίας.

Μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας, στο παρακείμενο πνευματικό κέντρο της ενορίας, έκοψε την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα ευχόμενος στους ενορίτες το νέο έτος 2011 να είναι ευλογημένο, γεμάτο υγεία και προκοπή.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως