"ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΘΟΣ"

Την Τετάρτη το εσπέρας 13.4.2011, στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Χριστού Καλύμνου η χορωδία του Δήμου Καλυμνίων παρουσίασε το οδοιπορικό της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος με τίτλο "Ερχόμενος προς το Πάθος", υπό την διεύθυνση του Μαέστρου αυτής μουσικοδιδασκάλου και άρχοντος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ.Γ.Χατζηθεοδώρου, παρουσία πλήθους ακροατηρίου.

       

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Καλυμνίων και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η εκτέλεση του έργου συνεκίνησε του ακροατές και έφερε στη σκέψη τους την πορεία του Ιησού διά την του κόσμου σωτηρίαν.

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ 

Την Παρασκευή ο Μητροπολίτης μας επισκέφθηκε το Δημ.Σχολείο Πανόρμου Καλύμνου και έγινε δεκτός από την Διευθύντρια του σχολείου και του εκπαιδευτικούς και από τα παιδιά, τα οποία εφώναζαν "Δεσπότη μου καλώς ήρθες στο σχολείο μας".

      

Τα παιδιά με την απλότητα που τα διέκρινε έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στον Μητροπολίτη, ο δε Μητροπολίτης ευχαρίστησε την διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και με απλή ομιλία προς τα παιδιά τα ευχαρίστησε για την προσπάθεια που έκαναν κατά την λαχειοφόρο αγορά, τα χρήματα της οποίας αγόρασαν τρόφιμα για να προσφέρουν στο "Σπίτι της Αγάπης" της Ιεράς Μητροπόλεως.

      

Ο Μητροπολίτης τόνισε στα παιδιά ότι η προσφορά της αγάπης τους είναι μεγάλη και ότι ο Θεός ευλογεί αυτές τις ωραίες πράξεις, που με τις πράξεις αυτές τις Aγιες αυτές ημέρες σκεπτόμαστε τους αδελφούς μας, εκείνους που έχουν την ανάγκη μας. Και κατέληξε, όποιος προσφέρει κάτι τι για τον πτωχό το προσφέρει στον Θεό.

Τα παιδιά με μεγάλη χαρά μετέφεραν τα τρόφιμα στο αυτοκίνητο της Ιεράς Μητροπόλεως με αγάπη.

Τέλος η Διευθύντρια του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί δεξιώθηκαν τον Μητροπολίτη και του ευχήθηκαν Καλή Μ.Εβδομάδα και ο Μητροπολίτης  αντευχήθηκε Καλή Ανάσταση.

 

 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ 

Το Σάββατο του Λαζάρου πέρασαν από το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως πολλές ομάδες παιδιών και έψαλαν στον Μητροπολίτη τα κάλαντα του Λαζάρου (Στην πόλη Βυθανία η Μάρθα κλαίει και η Μαρία... και οι κοτούλες σας πολλά αυγά γεννούνε, δώστε μας και εμάς αυγό...) καί (Βάγια, βάγια των βαγιών τρώνε ψάρι και κολιό, και την άλλη Κυριακή τρών το κότσινο αρνί που το για και που τ' αυτί....).

Τέλος τα κάλαντα του Λαζάρου είπαν τα μέλη του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Καλύμνου "Ο Aγιος Νικόλαος"  και ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη "Καλό Πάσχα".

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως