Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007, το απόγευμα, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου έγινε η χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων Καλύμνου, την οποία παρακολούθησε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Ο κ. Αριστείδης Χαλκίτης μίλησε σχετικά με τον αναμενόμενο Λυτρωτή όχι μόνο εκ μέρους των Εβραίων αλλά και πολλών άλλων λαών ανατολής και δύσης.

Εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους περευρισκομένους η χορωδία των παιδιών υπό την διεύθυνση της δ. Ειρήνης Κουκουβά που έψαλλαν τα κάλαντα με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, που έπαιζαν παιδιά και ο π. Μιχαήλ Κουκουβάς και ο κ. Γεώργιος Καραφύλλης καθηγητής Μουσικός.

Ωραίο ήταν και το θεατρικό «το κορίτσι με τα σπίρτα» καθώς και η παρουσίαση του «ανιπαραμυθιού» με θέμα τα προβλήματα της ανθρωπότητας και ο τρόπος αντιμετωπίσεώς των.

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος, είπε λίγα λόγια για την προσφορά των Κατηχητικών Σχολείων και συνεχάρη τους Κατηχητάς και τα παιδιά, και προέτρεψε τους γονεις να συνεχίσουν να τα στέλνουν σ΄αυτό, διότι είναι μεγάλη η ωφέλεια των νέων μας που αποκομίζουν από το Κατηχητικό Σχολείο.

Τέλος, δόθηκαν ενθύμια και δώρα στα παιδιά και γλυκίσματα σε όλους.