ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ 

 

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου, εορτήν του Αγίου Παντελεήμονος, εορτάζει η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Καλύμνου.

 

Το εσπέρας της Τρίτης 26 Ιουλίου  και ώρα 20:00΄ θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.Ιωσήφ, όστις και θα κηρύξει τον θείον Λόγον, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

 

Τους χορούς των ιεροψαλτών θα πλαισιώσουν οι πρωτοψάλται κ.Νικόλαος Βεζυρόπουλος και κ.Εμμανουήλ Μεϊμάρης, οι οποίοι θα ψάλλουν και κατά την δισαρχιερατικήν Θείαν Λειτουργίαν της 27ης Ιουλίου.

 

Στη συνέχεια και περί ώραν 22:00΄ - 02:00 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία, όρθρος και Θεία Λειτουργία, εις την οποίαν θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.Παΐσιος, ο οποίος και θα κηρύξει τον θείον Λόγον, και θα ψάλλει ο πρωτοψάλτης κ.Μικές Κουλλιάς και ο υιός αυτού.

 

Την πρωίαν θα τελεσθεί δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Προικοννήσου κ.Ιωσήφ και Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.Παϊσίου.

 

Τον θείον Λόγον θα κηρύξει ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.Ιωσήφ.

 

Τέλος θα αναπεμφθεί προ της θαυματουργού Εικόνος, του εφόρου και προστάτου της Νήσου Καλύμνου Αγίου Παντελεήμονος, δέησις υπέρ πάντων των όπου γης ευρισκομένων Καλυμνίων και εν θαλάσση πλεόντων. 

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως