ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΜΟΝΗΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

  

Ο Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος, λειτούργησε σήμερα, Δευτέρα 8 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων , παρουσία των προέδρων των Καλυμνιακών Συλλόγων Αμερικής, Αυστραλίας, Ευρώπης, Αφρικής, Καναδά, Αθηνών και Ελλάδος και ετέλεσε επιμνημόσυνο δέηση των απανταχού της γης κεκοιμημένων και εν θαλάσσῃ τελειωθέντων Καλυμνίων.

  

Ο Μητροπολίτης συνεχάρη εις την ομιλία του, τους προέδρους και τα μέλη των απανταχού Συλλόγων Καλυμνίων διά την πρωτοβουλίαν τους να τελέσουν τα μνημόσυνα των πατέρων και αδελφών τους και ετόνισε, πρώτον ότι οι ψυχές τους αισθάνονται αγαλλίαση την ώραν αυτή, ότι πάντες εμείς υποκλινόμεθα προ των Κολλύβων των και μακαρίζομεν αυτούς, ευχόμενοι όπως Κύριος ο Θεός αναπαύσει τας ψυχάς των εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων.

Στην συνέχεια ενώπιοι ενωπίῳ του Αγίου Σκηνώματος του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνῳ, πάντες παρεκαλέσαμεν τον Όσιον, Έφορον και Προστάτην του νησιού μας, όπως μεσιτεύη εις τον Κύριον της δόξης, όπως ενισχύει πάντας και ενδυναμώνει εις την κατά Χριστόν ζωήν μας, τους επί γης διαβιούντας Καλυμνίους.

Στην αίθουσα «ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ» ο Μητροπολίτης, η Ηγουμένη Κυπριανή Μοναχή και οι αδελφές της Μονής, δεξιώθηκαν τους προέδρους, τα μέλη και τους ευρισκομένους αποδήμους Καλυμνίους.

Ο Μητροπολίτης, τέλος, εξενάγησε πάντας εις το Συνεδριακό Κέντρο της Μονής και τους περί αυτού χώρους, και εθαύμασαν πάντες τους 42 πίνακες του αειμνήστου ζωγράφου Νικολάου Μάγκου, τους οποίους η ερίτιμος σύζυγος του κ. Aννα Μάγκου εδώρισε στην Ι.Μονή.

Πάντες ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη μας και ζήτησαν τις ευχές και ευλογίες του.