ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ (ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ) 22.8.2011: http://www.youtube.com/watch?v=-mng58oD8vU

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ (ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΙΑ) 23.8.2011:  http://www.youtube.com/watch?v=B31M4c29OxY

Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ολοκληρώθηκε με την απόδοση της εορτής, την Τρίτη 23 Αυγούστου, όπου ο Σεβ.Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, επιστρέψας από την Αστυπάλαια δια τον εορτασμόν της Παναγίας Πορταϊτίσσης Αστυπαλαίας, εχοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής, στην Παναγία του Κάστρου Λέρου.

       

Κατανυκτικός ο Εσπερινός στο Κάστρο της Λέρου, την παραμονή το βράδι της Δευτέρας 22 Αυγούστου.

 

Η δύση του ηλίου δημιούργησε ένα απαράμιλλο οπτικό θέαμα και συνηγορούσε με τον κατανυκτικό Εσπερινό, την στιγμή που ο Σεβασμιώτατος, ο Ι.Κλήρος και οι πιστοί έψαλλαν:

«Φως ιλαρον αγιας δοξης αθανατου Πατρος,
Ουρανιου, αγιου, μακαρος Ιησου Χριστε,
Ελθοντες επι την ηλιου δυσιν, ιδοντες φως εσπερινον,
Υμνουμεν Πατερα, Υιον, και Αγιον Πνευμα, Θεον,
Αξιον σε εν πασι καιροις υμνεισθαι φωναις αισιαις,
Υιε Θεου, ζωην ο διδους,
Διο ο κοσμος σε δοξαζει». 

       

Κατά τον εσπερινό ο Μητροπολίτης μας ομίλησε καταλλήλως δια την εορτήν και ευχήθηκε όπως η Υπεραγία Θεοτόκος σκέπει και φρουρεί πάντας τους Λερίους, τους εγγύς και τους μακράν, των οποίων η σκέψις πάντοτε, και ιδιαιτέρως τις ημέρες αυτές, στρέφεται στον πνευματικό φάρο της Παναγίας του Κάστρου, ο οποίος φώτιζε και φωτίζει τον άνθρωπον που ζητά την χάριν και την ευσπλαχνία της Θεομήτορος.

Το πρωί της Τρίτης 23 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας παρουσία πολλών πιστών.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη υπό του Μητροπολίτου και του Ιερού Κλήρου, η κατ’ έθος λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας στα πεντένια του Κάστρου.

 

Όλοι οι προσκηνυτές ασπάσθηκαν την Εικόνα και προσευχήθηκαν.

Κατά την Θεία Λειτουργία ομίλησε ο ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ.Στέφανος Κατές, ο οποίος μεταξύ άλλων ετόνισε το υπερίμνητον και δεδοξασμένον και Πανάγιον όνομα της Θεομήτορος.

Ο Μητροπολίτης μας εχαιρέτησε την παρουσία του Δημάρχου και των ευσεβών προσκυνητών και ευχήθηκε όπως η πεποικιλμένη τη θεία δόξη Υπεραγία Θεοτόκος σκέπει και φρουρεί τα απόδημα παιδιά της Λέρου, όπου γης και αν ευρίσκονται.

Το ηγουμενοσυμβούλιο παρέθεσε δεξίωση στο αρχονταρίκι της Μονής, στον Μητροπολίτη, εις τους ιερείς, τους ιεροψάλτας και τους ευλαβείς προσκυνητάς.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ (ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ) 22.8.2011: http://www.youtube.com/watch?v=-mng58oD8vU

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ (ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΙΑ) 23.8.2011: http://www.youtube.com/watch?v=B31M4c29OxY 

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο: Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως