ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ Ι.ΝΑΫΔΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011, στις 7 το απόγευμα, ο Μητροπολίτης ετέλεσε τα θυρανοίξια του ιδιωτικού Ιερού Ναϋδρίου του Αγίου Αλεξάνδρου και Αγίας Aννης, στην περιοχή Καμαράκι νήσου Λέρου.

Κτήτορες του όμορφου και καλαίσθητου Ι.Ναού είναι η οικογένεια Γεωργίου και Aννης Καστή. 

Μετά την τελετή των θυρανοιξίων οι κτήτορες παρέθεσαν πλουσία τράπεζα αγάπης, στην οποία παρεκάθησαν ο Μητροπολίτης, οι ιερείς μας και όλος ο κόσμος που παρευρέθηκε στα θυρανοίξια. 

Ο Μητροπολίτης ομίλησε καταλλήλως, και ευχήθηκε το Ναύδριο να είναι στερεωμένο εις αιώνας αιώνων, για να προσφέρεται σε αυτό η Θεία Ευχαριστία, και οι προσκυνητές να βρίσκουν την ηρεμία και την γαλήνη, και προπάντων να επικοινωνούν με τον Κύριο.

Είναι γεγονός ότι στις ημέρες μας, ιδρύονται Ναύδρια επ' ονόματι Αγίων, των οποίων επικαλείται ο λαός της μεσιτείας τους.

Τέλος ο Μητροπολίτης συνεχάρη του κτήτορες του Ναού, αλλά και ευχαρίστησε εκ μέρους της οικογενείας, όλους εκείνους που προσέφεραν τον οβολόν τους, ώστε σήμερα να τελούνται τα θυρανοίξια του Ναού και να ανάβεται εσαεί η ακοίμητος κανδύλα της Αγίας Τραπέζης προς δόξαν του Αγίου Θεού, και χάριν και ευλογίαν του Αγίου Πατρός ημών Αλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και της Θεομήτορος Αγίας Aννης. 

Δείτε το βίντεο από την τελετή των θυρανοιξίων:   http://www.youtube.com/watch?v=ahJZ4w2mbjc