ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ: http://www.youtube.com/watch?v=Fkfw9-Lxuk8 

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ετέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό σε Σχολεία της Λέρου, συμπαραστατούμενος από Ιερείς, τον Δήμαρχο Λέρου κ.Μιχαήλ Κόλλια, και εκπροσώπους τοπικών Αρχών.

     

Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Αλίντων

Ο Μητροπολίτης ξεκίνησε την τελετή του Αγιασμού από το Δημοτικό Σχολείο Αλίντων στις 9 το πρωί, ακολούθως ετέλεσε τον Αγιασμό στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνης στις 9:30΄π.μ. και στο Γυμνάσιο Πλατάνου και στο Ενιαίο Λύκειο στις 10:30΄π.μ.

     

Αγιασμός στο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνης 

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δέχτηκαν με χαρά τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος και μίλησε με πατρικούς λόγους, προς τους μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, και τους γονείς και κηδεμόνες, τονίζοντας την δύσκολη περίοδο που περνά η Χώρα μας, αλλά με την δύναμη που μας δίδει ο Θεός και μένοντας ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

     

Αγιασμός στο Νικολαίδειο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνης 

Ευχήθηκε δε η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και να αποδώσει τους καρπούς της μάθησης προς επίτευξη των υψηλών οραματισμών, μικρών και μεγάλων.

     

Αγιασμός στο Γυμνάσιο καί Λύκειο Πλατάνου Λέρου 

Τέλος ο Μητροπολίτης μας συνοδευόμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου π.Νικοδήμου Φωκά, του ιεροκήρυκος αρχιμ.Στεφάνου Κατέ, και του Αιδεσιμωτάτου Ιερέως π.Σεργίου Γουρλά, και του Δημάρχου Λέρου κ.Μιχαήλ Κόλλια, ετέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Νοσηλευτική Σχολή Λέρου, παρουσία της προϊσταμένης κας Ευαγγελίας Γκόγκα, της διευθύντριας της σχολής κας Ειρήνης Γκουγκουλοπούλου και του προσωπικού κυριών Μαρίας Γιαννακού και Χρυσοβαλάντως Κυπραίου.

      

Νοσηλευτική Σχολή Λέρου

Ο Μητροπολίτης απηύθυνε χαιρετισμό και συνεχάρη τους σπουδαστές της σχολής για την συμμετοχή τους και την περαιτέρω μάθησή τους προκειμένου αύριο να έρθουν αρωγοί στον ανθρώπινο πόνο και ετόνισε ιδιαιτέρως ότι η εργασία την οποία θα προσφέρουν αύριο, δεν είναι μια απλή εργασία, αλλά είναι προσφορά προς τον άνθρωπο και μάλιστα ύψιστο υπούργημα.

     

Νοσηλευτική Σχολή Λέρου 

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Λέρου, καθώς και η διευθύντρια της σχολής η οποία ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας, τον Δήμαρχο και τους Πατέρες δια την παρουσία τους και ετόνισε το έργο της Σχολής το οποίο είναι έργο προσφοράς, αλλά και έργο εργασίας στην τοπική κοινωνία της Λέρου και ότι οι απόφοιτοι της Σχολής κατά το 75% δύνανται να εύρουν εργασία παρά την δυσκολία που υπάρχει γενικώς προς εξεύρεσιν εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ:   http://www.youtube.com/watch?v=Fkfw9-Lxuk8

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως