ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΧΑΪΜ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

 

Στα πλαίσια ανταλλαγής επισκέψεων των αδελφοποιημένων δήμων Λέρου και Ασχάϊμ Γερμανίας, αφίχθησαν στο νησί της Λέρου για μία εβδομάδα, ομάδα 25 περίπου πολιτών του Δήμου Ασχάϊμ, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχό τους μετά της συζύγου του και του ιερέως τους.

 

     

Στην Λέρο αφίχθησαν την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 με το πλοίο της γραμμής, ενώ πλούσιο ήταν το πρόγραμμα φιλοξενίας εκ μέρους του Δήμου μας.

 

     

Στα πλαίσια των εθιμοτυπικών επισκέψεων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Μητρόπολή μας την Δευτέρα 12.9 το απόγευμα, όπου τους καλωσόρισε ο Μητροπολίτης, τους ξενάγησε στο «Πατριαρχείο» και προς τιμήν τους παρέθεσε μικρή δεξίωση και αντηλλάγησαν δώρα.

 

     

Οι επισκέπτες μας συνοδευόμενοι από τους εντεταλμένους του Δήμου Λέρου, τον δημοσιογράφο κ.Ε.Μπαλαμπάνη, παρηκολούθησαν την Θ.Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Λακκίου και Μυστήριο Βαπτίσεως στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού, επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα του νησιού, τα μουσεία, κλπ.

Τιμώντας τους πεσόντες Γερμανούς και συμμάχους κατά την μάχη της Λέρου, ο ιερέας τους ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια ο δήμαρχος Λέρου κατέθεσε ανθοδέσμη, ο δε αντιδήμαρχος Ασχάϊμ στεφάνι, στο μνημείο πεσόντων Γερμανών και συμμάχων.

 

Οι επισκέπτες έφυγαν την Τρίτη 13.9 κατενθουσιασμένοι για την αγάπη της Λέρικης φιλοξενίας.