Πνευματικές ομιλίες στην Κάλυμνο

Την Παρασκευή 7-10-2011 επισκέφθηκαν την Κάλυμνο εξ Αθηνων ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αστέριος Χατζηνικολάου, Προϊστάμενος της Αδελφότητος Θεολόγων “ο Σωτήρ”, ο π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης Ιεροκήρυξ της Ιερας Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικης και ο ελλογιμώτατος καθηγητής θεολόγος κ. Νικόλαος Βασιλειάδης, συγγραφέας και  μέλος της Αδελφότητος θεολόγων ο «Σωτήρ».

 

Ο π. Αστέριος, σε παράκληση του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος έλειπε στην Κωνσταντινούπολη, ωμίλησε σε σύναξη ιερέων στην αίθουσα του Ιερου Ναου Παναγίας Καλαμιωτίσσης, το πρωί της Παρασκευης, με θέμα την Ιεροσύνη και ο κ. Βασιλειάδης το εσπέρας  της ιδίας ημέρας στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου με θέμα σχετικό με την Αποκάλυψη του Ιωάννου του Θεολόγου και την σημερινή κρίση.

 

Οι ομιλίες έγιναν παρουσία των ιερέων της Νήσου και αρκετων πιστων. Τόσο ο π. Αστέριος όσο και ο κ. Βασιλειάδης με τον λόγο τους και την επιστημονική τους κατάρτιση έδωσαν στο ακροατήριο πνευματική τροφή.Εκ μέρους του Μητροπολίτου ευχαρίστησε τους ομιλητάς ο π. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος και παρεκάλεσε όπως επαναληφθη η επίσκεψίς τους στο Νησί μας.

Το Σάββατο ο π. Αστέριος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη στην Μητρόπολη, ο οποίος επέστρεψε από το Φανάρι στην Κάλυμνο, τους ευχαρίστησε για τους κόπους τους και τους προσκάλεσε να επισκεφθουν εν ευθέτω χρόνω κατά την δική τους κρίση την Κάλυμνο.

Εκ της Ιερας Μητροπόλεως