Με την ευκαιρία της παρουσιάσεως του ΙΖ΄τόμου των Καλυμνιακων χρονικων του σπουδαστηρίου «Μουσες» Καλύμνου ο Σεβασμιώτατος εδέχθη τον κ. Νικόλαο Νικολάου Πρόεδρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνων Δωδεκανήσου και τον κ. Μιχάλη Σκανδαλίδη εκπαιδευτικό και τους ξενάγησε στην Κάλυμνο.

   

Προερχόμενος από την Νησο Πάτμο ο Επίσκοπος Ανδρέας εκ Γεωργίας επεσκέφθη τον Μητροπολίτη μας και παρεκάθισε μετ΄αυτου εις γευμα στην οικία του αιδεσιμωτάτου π. Θεοδώρου Τυρίκου. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης τον εδέχθη στην Ιερά Μητρόπολη μετά της ακολουθίας αυτου ανεχώρησε δε αυθημερόν δια Ρόδον.

   

Ο Μητροπολίτης μας μετά της Διοικητρίας του Βουβάλειου Νοσοκομείου Καλύμνου επεσκέφθη την νησο Τέλενδο προκειμένου να εξευρεθη χωρος για τη λειτουργία Ιατρείου. Ο Μητροπολίτης πρότεινε τον ξενώνα του Ιερου Ναου Παναγίας Τελένδου.

   

Ο Σεβασμιώτατος την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του μακαριστου Αρχιεπισκόπου Αθηνων κυρου Χριστοδούλου ετέλεσε παρουσία του ιερου κλήρου, των αρχων της νήσου και αρκετων χριστιανων στον Μητροπολιτικό Ναό του Χριστου επιμνημόσυνο δέηση και ανεφέρθη δι ολίγων στο πρόσωπο του εκλιπόντως ιεράρχου.

   

Ο Μητροπολίτης μας προκειμένου να ενημερωθη από τον κ. Ηλία Μισσό, συντονιστή της Τραπέζης αγάπης, καθώς και από τον αιδεσιμώτατο π. Θεόδωρο Τυρίκο, επεσκέφθη την Τράπεζα αγάπης και έδωσε τις σχετικές οδηγίες, συνεχάρη δε τόσο τις κυρίες και δεσποινίδες που εργάζοντο στην κουζίνα, όσο και τους μεταφέροντας το φαγητό στα σπίτια των αδελφων μας.

Σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2008 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνοδευόμενος από τον π. Αμφιλόχιο επισκέφθηκε τον χωρο του ξενωνος της Στέγης θηλέων Καλύμνου στον οποιο γίνονται σχετικές εργασίες προκειμένου λίαν προσεχώς να λειτουργήσει υπό της Ιερας Μητροπόλεως  Σχολή Βυζαντινης Μουσικης.

Με ικονοποιητικό ρυθμό εκτελουνται οι εργασίες του χωρισμου των αιθουσων, των χώρων υγιεινης ως και του αυλείου χώρου.