ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ο μητροπολίτης, το εσπέρας του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου 2013, συνοδευόμενος υπό του κ. Αθανασίου Στάμου, τ. διευθυντού της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου, παρευρέθη, ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιττα του Συλλόγου Ροδίων Αθηνών-Πειραιώς.

Σε μία ατμόσφαιρα ροδιακής πανδαισίας, με την μουσική του Γιώργου Χατζηπέτρου, ο οποίος έπαιζε βιολί και τραγουδίστρια μία νέα κεφαλληνοτοπούλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Ψαράς, στην προσλαλιά του, χαιρέτησε τους προσκεκλημένους και ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά.

Τέλος, ο Μητροπολίτης μας, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον πρόεδρο, συγκινημένος γιατί συνάντησε προσφιλή του πρόσωπα, Ροδίτες και Ροδίτισσες.

Το φλουρί της πίτας των Ροδίων βρήκε η κα Κρεμαστινού.

ΟΙ ΠΙΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Ο Μητροπολίτης μας κατόπιν προσκλήσεων των Προέδρων της Πανελληνίας Ενώσεως Λερίων «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ» και της Ενώσεως Καλυμνίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», παρευρέθη, ευλόγησε και έκοψε τις βασιλόπιττες.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΕΡΙΩΝ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ»

Το πρωί της Κυριακής, 27 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Τελετών του Ο.Λ.Π. στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η κορυφαία εκδήλωση των Λερίων για το κόψιμο της βασιλόπιττας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΛΕΡΙΩΝ: http://youtu.be/lfet1Po4yMM

Κόσμος πολύς, Λέριοι και φίλοι των Λερίων, αλλά και οι άρχοντες.

Ο αξιότιμος πρόεδρος των Λερίων κ. Δημήτριος  Ήσυχος, καλωσόρισε όλον τον κόσμο με την περίσσια λεριακή αγάπη του.

Τα παιδιά της Λέρου με τα παραδοσιακά όργανα, τσαμπούνα, βιολί, σαντούρι και λαγούτο, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, κάτω από την σημαία της ομοσπονδίας της Πανελλήνιας  Ένωσης Λερίων «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ» και έδωσαν τον πανηγυρικό τόνο.

Το Δ.Σ. της Ενώσεως ετίμησε τον Μητροπολίτη μας, ως Πρόεδρο του ιδρύματος  «Ισιδώρειο Γηροκομείο Λέρου», καθώς και τον Ιεροκήρυκα της Ι.Μ.  πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Στέφανο Κατέ και διευθυντή του Γηροκομείου για την προσφορά του.

Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη για την τιμητική αυτή εκδήλωση και αφού ευχήθηκε εύφορον, παντός αγαθού, υλικού και πνευματικού, αίσιον, υγιές και ελπιδοφόρον το νέον έτος 2013. Για τους παρευρισκομένους, ετόνισε το μεγάλο μήνυμα της αλληλεγγύης , όπως το ετόνισε ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης  κ.κ Βαρθολομαίος , στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του.

Ο σύλλογος εβράβευσε επίσης και άλλα επίλεκτα μέλη της λεριακής κοινωνίας , τα οποία με οιονδήποτε τρόπο προάγουν και βοηθούν το νησί τους.

Τέλος, ο Πρόεδρος κάλεσε τον Μητροπολίτη μας να ευλογήσει και να κόψει την πίττα. Ο Μητροπολίτης μας επέδωσε στον Πρόεδρο της Ενώσεως κ. Δ.Ήσυχο την νέα έκδοση της Μητροπόλεως «Η Εφορία Σχολών», την οποία επιμελήθηκε ο Γραμματέας της Ι.Μ. κ. Γεώργιος Χρυσούλης, ο οποίος και διεξοδικώς ανεφέρθη εις την έκδοσιν αυτήν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΛΕΡΙΩΝ: http://youtu.be/lfet1Po4yMM

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

Το εσπέρας της Κυριακής 27ης Ιανουαρίου 2013, ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιττα της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», στο Σπίτι της Καλύμνου, σε μία ευχάριστη και γεμάτη από καλυμνιακό γέλιο βραδιά.

Πράγματι, ήταν συγκινητική η όλη εκδήλωση, την οποία άνοιξε με ωραία παρουσίαση η κα. Χαραλαμποπούλου, χαιρέτησε τους παρευρισκομένους η κα. Aρτεμις Σκουμπουρδή και με κορυφαία εκδήλωση την βράβευση του καλύμνιου καθηγητού της Ιατρικής-Καρδιολογίας Ιωάννη Γιαλάφο. Ο επίτιμος καθηγητής της Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ν. Παπαδόπουλος, με τον δικό του τρόπο σκιαγράφησε την ζωή και το  έργο του κ. Γιαλάφου, ο δε τιμώμενος κ. Γιαλάφος έκαμε πράγματι άγγιγμα ψυχής και κατεχειροκροτήθη εν βαθεία συγκινήσει από τους ακροατές.

Μετά το πέρας των ομιλιών, ο Μητροπολίτης ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιττα, συνοδευόμενος υπό του π. Ευσταθίου Καραμούζη, ψάλλοντας τα Τροπάρια των πολιούχων της Καλύμνου αγίων Σάββα, Νικολάου και Παντελεήμονος, και ευχήθη όπως το 2013 είναι ευλογημένο παρά Κυρίου, μεστό παντός αγαθού και καλύτερον διά την πατρίδα μας. Η σκέψη όλων  φτερούγησε προς τους αποδήμους και τους εν θαλάσση μακράν πλέοντας αδελφούς μας.

Το φλουρί της πίτας των Καλυμνίων βρήκε ο κ. Γεώργιος Κασσάρας.