ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΟΣΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΟΥ ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ ΑΣΚΗΣΑΝΤΟΣ 5-6.4.2014

 

Διήμερο προσευχής και κατάνυξης έζησε η Κάλυμνος το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Απριλίου,

τελευταία (Ε΄) Κυριακή των Νηστειών – όπως ορίστηκε η εορτή του Οσίου Σάββα – ο οποίος έζησε τον ασκητικό του βίο ως ηγούμενος της Ι. Μονής των Αγίων Πάντων Καλύμνιου, όπου σήμερα φυλάσσεται το σκήνωμά του.

Οι μητροπολίτες Ρόδου κ. Κύριλλος και Κω κ. Ναθαναήλ, όπως κάθε χρόνο, τίμησαν και εφέτο τη μνήμη του Οσίου Σάββα με τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη, στον περίλαμπρο ναό του, που υψώνεται στην κορυφογραμμή της Ιεράς Μονής των Αγίων Πάντων.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κώου κ. Ναθαναήλ και την επομένη τελέστηκε τρισαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο,  και συνιερουργούντων των μητροπολιτών Κώου Ναθαναήλ και Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εκπληκτική καθΆ όλο το διήμερο.

Αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι το σκήνωμα του Οσίου Σάββα και το εκπληκτικό κτηριακό συγκρότημα του ναού του αποτελούν προσκύνημα του Αιγαίου, ενώ μια μεγάλη αίθουσα των παρακείμενων κτισμάτων είναι χώρος συνεδρίων και πινακοθήκη του αειμνήστου Καλύμνιου ζωγράφου-αγιογράφου Νικολάου Μάγκου.

Οι επισκέπτες της Καλύμνου, την πρώτη τους επίσκεψη την πραγματοποιούν πάντα στον Όσιο Σάββα, ενώ νέοι και νέες της Καλύμνου ανεβαίνουν καθημερινά για να προσκυνήσουν τον Όσιο και να ζητήσουν τη χάρη του και τη βοήθειά του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΑΒΒΑ (επιμέλεια: "Alithia FM" Καλύμνου): 

 

 

 

Πηγή-Φωτογραφίες: «Αργώ Καλύμνου»