ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΧΑΪΜ ΣΤΗ ΛΕΡΟ  (15-21.4.2014)

 

Στα πλαίσια ανταλλαγής επισκέψεων των αδελφοποιημένων δήμων Λέρου και Ασχάϊμ Γερμανίας, αφίχθησαν στο νησί της Λέρου για επτά ημέρες, ομάδα 15 περίπου πολιτών του Δήμου Ασχάϊμ, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχό τους κύριο Χέλμουτ Ένγκλμανν.

Στην Λέρο αφίχθησαν την Τρίτη 15 Απριλίου 2014 με το πλοίο της γραμμής, ενώ ιδιαίτερα πλούσιο είναι το πρόγραμμα φιλοξενίας εκ μέρους του Δήμου μας.

Στα πλαίσια των εθιμοτυπικών επισκέψεων, η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολή μας, το πρωί της Τρίτης 15.4, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχ.Κόλλια και τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ.Γ.Βογιατζή, όπου τους καλωσόρισε ο Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος, και αντηλλάγησαν δώρα.

Οι επισκέπτες μας, σύμφωνα με το πρόγραμμα, περιηγήθηκαν σε πολλά αξιοθέατα της Λέρου, έζησαν μαζί μας την Μ.Εβδομάδα και το Πάσχα, επισκέφθηκαν σχολεία, τη Δημοτική βιβλιοθήκη, το Κάστρο, το πολεμικό μουσείο, ενώ έλαβε χώρα επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο πεσόντων Γερμανών στο Λακκί. Επίσης, συναντήθηκαν με φορείς του νησιού.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Εκκλησιαστικό μας Γηροκομείο, την Δευτέρα του Πάσχα, 21.4.2014, όπου μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος του Ασχάϊμ δώρησε ένα πουλμανάκι εννέα θέσεων, για τις ανάγκες του Ιδρύματος!

Οι επισκέπτες του Δήμου Ασχάϊμ αναχώρησαν αεροπορικώς από τη Λέρο το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, 21 Απριλίου.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΘΕΣΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΧΑΪΜ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ

 

 

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως