ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

 

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αποστόλου Θωμά, εις την Παναγία του Κάστρου Αστυπαλαίας , όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα του Απ. Θωμά.

Το Εσπέρας του Σαββάτου 26.4.2014, ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό των κληρικών πρωτ. Δημητρίου Αχλαδιώτη Αρχιερατικού Επιτρόπου Αστυπαλαίας,  π. Ευσεβίου Σταυλά και π. Στεφάνου από την Μαδαγασκάρη.

Στο ιερό ψαλτήριον έψαλλε τους ύμνους η καλλίφωνη κα. Ειρήνη Κουκουβά και ο π. Ευσέβιος με τον δικό του αστυπαλίτικο τόνο.

Το πρωί της Κυριακής του Θωμά 27.4.2014, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, παρουσία πολλών πιστών και έλαβε χώρα Ιερά Λιτάνευσις της αγίας Εικόνος του Απ.Θωμά με πομπή που ξεκίνησε από το Κάστρο έως τον Ι.Ναό Αγίου Γεωργίου.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης μας ο οποίος ομίλησε καταλλήλως.

Την Δευτέρα 28.4.2014 ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε με την ακολουθία του την Ιερά Μονή Παναγίας Φλεβαριωτίσσης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών ευπρεπισμού που γίνονται στην Μονή και συνεχάρη τον προϊστάμενο πρωτ. Δημήτριο Αχλαδιώτη και στο πρόσωπο του κ. Μαριάκη συνεχάρη όλη την Επιτροπή.

Επίσης, προήδευσε του ΕΦΤΑ (Εκκλησιαστικό Φιλανθρωπικό Ταμείο Αστυπαλαίας), το οποίο ΕΦΤΑ λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Να σημειωθεί δε ότι η Ιερά Μητρόπολις δεν έχει καμία οικονομική ή άλλη σχέση με το ΕΦΤΑ, είναι αυτόνομο Ίδρυμα, διοικείται υπό 7μελούς Δ.Σ. εις το οποίο προεδρεύει ο εκάστοτε Μητροπολίτης.