ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

 

Ο Μητροπολίτης μας συνοδευόμενος από τους αιδεσιμοτάτους Εφημερίους π. Παντελεήμονος Κρούσκου, του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Καλύμνου, π. Ηλία Μουζουράκη του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας και π. Μιχαήλ Μπουλαφέντη του Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους, ηγήθη πνευματικής θεωρίας εις τους Αγίους Τόπους, στα μέρη τα οποία γεννήθηκε, βαπτίσθηκε, έζησε, σταυρώθηκε, αναστήθηκε και αναλήφθηκε ο Θεάνθρωπος Ιησούς.

Όταν κανείς διέρχεται στα Πανάγια Σεβάσματα αισθάνεται πραγματικά ρίγη συγκινήσεως και μάλιστα όταν ίσταται ενώπιος ενωπίω του Φρικτού Γολγοθά και όλως ιδιαιτέρως του Παναγίου Τάφου και μάλιστα όταν με την χάρη του Αναστάντος Κυρίου, τελεί κανείς την Θείαν Λειτουργίαν στο Ιερό Κουβούκλιον, έχοντας ως Πρόθεσιν την Αγίαν Πλάκαν του Τάφου.

Πράγματι, η θεωρία αυτή ήταν για μας μία πνευματική ανάτασις και με σεβασμόν προς τα Πανάγια εκείνα Μέρη, κλίνει κανείς γόνυ ευλαβείας και ασφαλώς χύνει ένα δάκρυ μετανοίας.

Σε όλα τα προσκυνήματα της αγίας Σιών, διαισθάνεται κανείς την Παρουσίαν του Νηπιάσαντος, Σφαγιασθέντος, Αναστάντος και Αναληφθέντος Ιησού.

Τί να πεί κανείς και τί να λαλήση από τα ενδόμυχα της ψυχής του όταν συναντά τον Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης, την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα κ.κ. Θεόφιλον, αλλά και τους άγρυπνους φρουρούς, τους ιερομονάχους, αλλά και τους μοναχούς και μοναχές των ιερών προσκυνημάτων! Έναν μόνον λόγο βγάζει από τα τρεμουλιαστά χείλη του: Ζη Κύριος, ζη και ο Λαός Αυτού!

Η ομάδα των ευλαβών προσκυνητών έμεινε ευχαριστημένη και μάλιστα θα ενθυμείται εσαεί αυτή την ιεράν πορείαν και θα αναφωνή: Ως ιερός ο τόπος ούτος, τόπος μετανοίας, σεβασμού  και αύτη η πύλη του ουρανού, πού πάντες προσδοκούν!

Χριστός Ανέστη!

 

Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ.ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ.κ. ΠΑΙΣΙΟΥ, ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΣΕ Ι.ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ !!!! 7-5-2014 !! ΤΗΝ ΦΩΤΟ κ΄ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο π.ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!

Καλό σας απόγευμα, Χριστός Ανέστη.

Έτσι στα γρήγορα σας στέλνω έναν χαιρετισμό, γιατί από το πρωί δεν έχω βρει καθόλου χρόνο. Πρωί, κατά τις 9 π.μ. , είχαμε την ευλογία της προσκυνηματικής επισκέψεως εδώ στη μονή μας, των Ποιμένων , του Σεβ.Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.Παϊσίου-υπερτίμου και εξάρχου Σποράδων Νήσων. Ήρθε με 105 προσκυνητές από την Κάλυμνο. Εξαίρετος ο Σεβασμιώτατος, ταπεινός και απλός, φόρεσε μόνο πετραχήλι και διάβασε την ευαγγελική περικοπή που αναφέρονται οι "αγραυλούντες Ποιμένες", είπε δύο λόγια κατόπιν, και κατέβηκαν στο σπήλαιο και τάφο των ταπεινών βοσκών.

"Κι εμείς οι κληρικοί, βοσκοί είμαστε, είπε, ποιμένουμε ψυχές και πρέπει να είμαστε άγρυπνοι φρουροί για το ποίμνιο μας και για την ζωή τους και την εν γένει βιωτή τους". Μας ευλόγησε, χτυπήσαμε χαρμόσυνα καμπάνες και έφυγαν για την Αγία Βηθλεέμ.

Μου άφησαν αρκετά μικρά δωράκια, όπως ελληνικό καφέ, καραμέλλες, μπισκότα, βουτύματα ελληνικά, και το πιό όμορφο ήταν τα ...σφουγγάρια από την Κάλυμνο, παράδοση και σήμα κατατεθέν των ευλογημένων σφουγγαράδων της νήσου. Τα άφησα στο ιερό του ναού για να τα χρησιμοποιήσω εκεί για διάφορες χρήσεις (μούσες-σπόγγος κ.λπ.). Μεγάλη η χαρά μας, με κάθε ευλογημένο γκρούπ προσκυνητών που καταφθάνει στους Αγίους Τόπους.!!!
"Δόξα τω Θεώ".