Η Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών στη Λέρο

Το απόγευμα της  Παρασκευής 28 Μαρτίου, ο Σεβ.Μητροπολίτης μας ετέλεσε την Ακολουθία των Χαιρετισμών στην Παναγία του Κάστρου. Η προσέλευση του κόσμου ήτο αθρόα , η Ακολουθία έμεινε αξέχαστη στους πιστούς με την κατανυκτικότητα, την απλότητα του Ιερού Ναού και την ωραία ομιλία του Σεβασμιωτάτου.

Το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την ίδια Ακολουθία στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού, όπου και πάλι ομίλησε επίκαιρα.

 

 

Εγκαίνια αιθούσης εκδηλώσεων στο Δημοτικό Σχολείο Αλίντων Λέρου

Το απόγευμα του Σαββάτου 29 Μαρτίου, στον αύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αλίνδων Λέρου, ετελέσθη Αγιασμός από τον Σεβ.Μητροπολίτη μας και εν συνεχεία ακολούθησαν τα εγκαίνια της νέας αιθούσης εκδηλώσεων του σχολείου.

 

    

Μετά το πέρας των εγκαινίων ακολούθησαν οι συνήθεις ομιλίες, καθώς και θεατρική παράσταση από μαθητές του σχολείου «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη.

    

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στην ανέγερση της αιθούσης, ιδιαίτερα τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και τον Δήμο Λέρου, τονίζοντας και την φροντίδα της Εκκλησίας για την νεότητα και μάλιστα της τοπικής, μιας και το οικόπεδο στο οποίο έχει κτισθεί το σχολείο είναι δωρεά της Παναγίας του Κάστρου κατά την δεκαετία του 1960. Ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

 

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

 

Στον Πλάτανο της Λέρου, στον ανακαινισμένο και εορτάζοντα Ι.Ναό του Τιμίου Σταυρού, παλιό ενοριακό Ναό του Νησιού μας, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Θ.Λειτουργία την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 30 Μαρτίου.

Πολλοί πιστοί προσήλθαν και πήραν δύναμη από τον Τίμιο Σταυρό στο μέσο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, καθώς και τα ευλογημένα άνθη.

Το εσπέρας, στον ίδιο Ι.Ναό, ετελέσθη ο κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου παρόντος ολοκλήρου του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

Μετά την συγχώρηση ο Σεβασμιώτατος ομίλησε και ανέλυσε την Α΄ ευχή των πιστών της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων «Ο Θεός ο μέγας και αινετός, ο τω ζωοποιώ του Χριστού σου θανάτω…», ευχηθείς στον Ιερό Κλήρο και τον Λαό με αποχή των φαύλων πράξεων και την βιοτή των ευαρέστων τω Θεώ, να φθάσωμε εις την λαμπροφόρον του Θεού Ανάστασιν.

Επιμελείται ο Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Γεώργιος Ι.Χρυσούλης