ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Πρωτοκλήτου Απόστολου Ανδρέου στην Μητρόπολή μας.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Καλοσύνης (13 Νοεμβρίου) και σε σχέση με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων με θέμα «Τα συναισθήματα», οι μαθητές της Ε' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου, συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα πρόσφεραν στην «Τράπεζα Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Πέμπτη 24/11/2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό της του Θεού Ειρήνης (Βουβάλη) και τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο  εις μνήμην του Μεγάλου Ευεργέτη της Καλύμνου Νικολάου Εμμ. Βουβάλη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελεκάνου-Βουβάλη, παρουσία Αρχών, σπουδαστών της ΑΕΝ Καλύμνου και μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόθιας Καλύμνου.

Συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού τους ήταν και φέτος οι Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημ. Σχολείου Αλίντων.

«δυσκόλως οι τα χρήματα έχοντες εισελεύσονται εις την βασιλείαν των ουρανών» 

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Πολλοί εκ των  ανθρώπων προσπαθούν και θέλουν πολλές φορές να συμβιβάσουν την κοσμική ζωή με την θρησκευτικότητα, την απόλαυση των υλικών αγαθών, με την απόκτηση των αγαθών της ουρανίου βασιλείας. Κάπως έτσι ήταν η ψυχική κατάσταση του πλουσίου νεανίσκου της σημερινής ευαγγελικής περικοπής.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινούται στο Ευσεβές Πλήρωμα αυτής ότι:

Α) καθ’ εκάστη Τετάρτη και ώρα 4:00-5:00 μ.μ., θα τελείται Ιερά Παράκλησις προ του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Πατρός ημών Σάββα υπό του εφημερίου της Ιεράς Μονής π. Σταύρου Μάρθα,

Β) ως και το Μυστήριον της Ιεράς Εξομολογήσεως υπό του πνευματικού της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμωτάτου π. Ισιδώρου Γλυνάτση.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινούται στο Ευσεβές Πλήρωμα αυτής ότι, κατά την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, θα τελεσθή στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης εις Βοθύνους Καλύμνου, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 5:30μ.μ., Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παϊσίου.

Τη δε πρωία της Παρασκευής, 25ης του αυτού μηνός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Ρότσου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στις Μυρτιές, το εσπέρας της Κυριακής 20/11, ετελέσθη Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παισίου, παρουσία πλήθους πιστών.

«Άφρων, ταύτη τη νυκτί την ψυχή σου απαιτούσιν από σού, ά δε ητοίμασας τίνι έσται;»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, το εσπέρας της Κυριακής 13-11-2022, παραμονή του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, χοροστάτησε στο ομώνυμο Ναΰδριο στη Χώρα Καλύμνου, ιερουργούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Αμφιλοχίου Σακαλλέρου και αρκετών πιστών.