• Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος. Βάσει του σχετικού προγράμματος που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολις, το εσπέρας του Σαββάτου 17 Μαρτίου και ώρα 7:00΄μ.μ., τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Παίσιος, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον Λόγον.
  • Ακολούθησε Αγρυπνία και Θεία Λειτουργία. Στην αγρυπνία και νυκτερινή Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ.Μητροπολίτης κ.Παίσιος. Την πρωία της Κυριακής τελέσθηκε Αρχιερατική Θ.Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παϊσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αλικαρνασσού κ.Εμμανουήλ, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον Λόγον.
  • Μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας έγινε λιτάνευσις της θαυματουργού Εικόνος του Αγίου έως τον κενόν τάφον του Οσίου, όπου ανεπέμφθη δέησις υπό του Μητροπολίτου, υπέρ πάντων των όπου γης οικούντων Καλυμνίων και λοιπών Δωδεκανησίων.
  • Το εσπέρας της Κυριακής έγινε Κατανυκτικός Εσπερινός, ομίλησε δε λίαν ευστόχως ο ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών κος Στυλιανός Παπαδόπουλος με θέμα: «Η ζωή του Οσίου Πατρός ημών Σάββα», και παρουσίασε την νέαν έκδοσιν της ασματικής ακολουθίας του Αγίου Σάββα ως και τον βίον του Αγίου, η οποία εξεδόθη εις 3.000 αντίτυπα, δαπάναις του επιχειρηματία κ.Δούκα.
  • Πλήθη πιστών Καλυμνίων, Κώων, Λερίων, Ροδίων, αλλά και από άλλα μέρη της πατρίδος μας άναψαν το κεράκι ευλαβείας τους προς τον Όσιον και επροσευχήθηκαν προ του Ιερού Αυτού Λειψάνου.
  • Κατά το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων της μνήμης του Οσίου Πατρός ημών Σάββα του Προστάτου, Εφόρου και Οικιστού της των Καλυμνίων Νήσου, είχαμε την χάρη και την ευλογία τη αδεία του Σεβ.Μητροπολίτου Ρόδου κ.Κυρίλου να φιλοξενούμε στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων την θαυματουργόν Εικόνα της Παναγίας της Σκιαδενής, την οποία έφερε στο νησί μας το καταμαράν «Δωδεκάνησος PRIDE» της Ναυτιλιακής Εταιρίας του κ.Γ.Σπανού. Κατά την άφιξιν και αναχώρησιν της θαυματουργού Εικόνος από το νησί της Καλύμνου εγένετο υπό του Σεβασμιωτάτου και του Ιερού Κλήρου η δέουσα υποδοχή. Την θαυματουργόν Εικόνα της Παναγίας συνόδευσαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μητροπόλεως Ρόδου αιδεσιμολογιώτατος π.Ιωάννης Χαλκιάς, ο αιδεσιμώτατος π.Μελέτιος Παρασκευάς και ιερολογιώτατος διάκονος π.Ιωαννίκιος Αναγνώστου.
  • Πράγματι, ο ευσεβής Καλυμνιακός λαός έζησε ένα διήμερο πνευματικής ανατάσεως, τιμώντας την μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος, αλλά και την μεγάλην επισκέπτρια του Νησιού την Παναγία την Σκιαδενή.
  • Ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο έψαλλαν υπό την διεύθυνσιν του κ.Γ.Χατζηθεοδώρου Ιεροψάλτες της Καλύμνου, μετεδόθη από τον τοπικό Εκκλησιαστικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «Η Εκκλησιαστική Αλήθεια», ως και δια του Εκκλησιαστικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και του τοπικού καναλιού FM-12, ηκούσθη σε παγκόσμια αναμετάδοση, εντός και εκτός Ελλάδος, προς δόξαν Θεού.
  • Η Ιερά Μητρόπολις και η Αδελφότης της Ιεράς Μονής εύχονται όπως ο Όσιος Πατήρ ημών και θαυματουργός Σάββας, ο Έφορος και Προστάτης της Νήσου Καλύμνου, μεσιτεύει υπέρ πάντων εις τον Δομήτορα της Εκκλησίας μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως